Flere personer fortæller, de er blevet vækket om natten af bank på dør eller vinduer.

The Hand knocks on door. Modelfoto: Adobe Stock.

Voldsomt ubehagelig oplevelse: Vækket af hårde bank på ruden i soveværelset

Flere fortæller om, at de i den seneste tid er blevet vækket af banken på dør eller ruder

Af
Jeppe Rafn

Benedikte Jørgensen og hendes mand havde for nylig en oplevelse, som var meget ubehagelig for dem. De bor på en lukket villavej i et roligt kvarter i Hasselager, men en aften efter de var gået i seng, blev stilheden brudt.

"Vi var gået tidligt i seng og var næsten faldet i søvn, da der pludselig lød 3-4 hårde og meget insisterende bank på ruden i soveværelset. Vi nåede at tænke, hvad der sker, indtil der et øjeblik senere igen lød 3-4 hårde bank. Så blev vi enige om at stå op og løbe ud i køkkenet for at kigge ud. Jeg gik også udenfor, men der var ikke nogen at se," fortæller Benedikte.

Ikke den eneste

Hun har delt oplevelsen på en lokal Facebookgruppe for at høre, om nogen har set noget eller oplevet noget lignende.

Det viser sig, Benedike langt fra er den eneste, som er blevet vækket af banken på døre eller vinduer. I hvert fald skriver flere i kommentarsporet, at de har oplevet det samme.

En kvinde skriver, at hun samme nat ved 03-tiden også havde oplevet det og beskriver det som "mega skummel." Tre andre fortæller om lignende episoder, de indenfor den seneste måneds tid har været udsat for om natten.

Drengestreger?

Efter episoden talte Benedikte og hendes mand om, at de jo bare kunne have rullet gardinet i soveværelset fra for at se, hvem der stod udenfor og bankede hårdt på deres rude.

"Vi snakkede om, hvor åndssvagt det var, vi ikke bare rullede gardinet fra, men lige i situationen bliver man rigtig bange og forskrækket, så der var nok en barriere. Tænk nu hvis der står en øksemorder på den anden side. Jeg ved, det lyder åndssvagt, men hvad nu hvis," fortæller Benedikte med et lille grin.

"Jeg håber, det bare er drengestreger. At det er nogle unge, der ikke tænker over, hvor ubehageligt det er for dem, der er indenfor ruden. Men det giver også en bange anelse om, at nogle lige ville tjekke, om vi var hjemme for at hapse noget."

Utryg i eget hjem

Under alle omstændigheder har episoden givet Benedikte en følelse af utryghed, hun aldrig tidligere har haft i sit eget hjem.

"Vores søn på et år sover i værelset ved siden af soveværelset, og pludselig er den trygge base i hjemmet ikke så tryg længere. Han bøvler med at sove, og vi tænkte på at lægge ham ud i barnevognen, fordi han sover bedst der, men det vil jeg aldrig gøre nu."

"Vi bor i et stille guldbryllupskvarter, hvor der altid er nogen hjemme, og jeg er tit gået i brugsen uden at låse døren. Der er aldrig sket noget, men nu er jeg begyndt at låse døren, selvom jeg er hjemme. Det er lidt væmmeligt og irriterende, at utrygheden er rykket ind i mig," fortæller Benedikte.

Ingen anmeldelser

Lokalavisen har været i kontakt med Østjyllands Politi for at høre, om politiet har fået anmeldelser fra folk, der er blevet vækket af banken på døre og vinduer.

Det har politiet tilsyneladende ikke, men derfor kan der godt være folk, som har ringet til politiet om det, uden at det er blevet registreret, oplyser Østjyllands Politis pressemedarbejder Janni Lundager.

Benedikte Jørgensen har da heller ikke tænkt på ligefrem at melde sin oplevelse til politiet.

"Det er bekymrende, men der er jo ikke foregået noget ulovligt, og det er ikke noget, vi vil forulempe politiet med. De kan jo heller ikke gøre noget ved det," siger hun.

Publiceret 11 December 2019 10:00