Borgmesteren, Henrik Lind og Jens Bjerg Sørensen, formand for Salling Fondene, da donorerne 2. december blev offentliggjort på et pressemøde.

Borgmesteren, Henrik Lind og Jens Bjerg Sørensen, formand for Salling Fondene, da donorerne 2. december blev offentliggjort på et pressemøde. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Donorer bestemmer navnet på 'banebrydende og smukt' stadion

Navnet på Aarhus' nye stadion skal have en relation til donorer af halv milliard, fremgår det af hensigtserklæring

Salling Lind Park, SalLind Stadion eller Købmand Lind Arena?

Navnegætteriet kan godt begynde. Før første spadestik overhovedet er til at skimte langt ude i fremtiden er det nemlig afgjort, at navnet på et kommende nyt stadion i Aarhus skal afgøres af Købmand Herman Sallings Fond og Lind Invest.

De to har givet tilsagn om at donere hver 250 millioner kroner til Projekt Kongelunden - stadionområdet og et nyt stadion.

Af en hensigtserklæring mellem Aarhus Kommune og de to parter fremgår det, at de tre aktører skal blive enige om et nyt stadionnavn, men at donorerne får det sidste ord. Samtidig har man indskrevet i hensigtserklæringen, at navnet skal have en relation til donorerne.

"Parterne er enige om, at navnet på det nye stadion skal udspringe af en relation til Købmand Herman Sallings Fond/Salling Fondene og Lind Invest, og at navnet skal findes i et samarbejde mellem parterne, hvor Købmand Herman Sallings Fond og Lind Invest har afgørende indflydelse på det endelige valg," lyder det.

Skal være banebrydende

Lidt klogere på, hvordan et fremtidig stadion skal være, bliver man også, når man læser erklæringen.

Kommunen og donorerne skriver, at stadionet skal være 'nyt, banebrydende og smukt'.

De har samtidig besværet sig med at nedskrive fire punkter, der definerer, hvad 'banebrydende' indebærer.

  • At der skabes en ny og mere intens stadionoplevelse, gennem fodbolden og potentielt også for koncerter.
  • At stadion skal være et moderne og intimt stadion, der efterlever UEFA's krav til international fodbold og skal samtidig huse velfungerende og funktionelle faciliteter til møder, VIP-arrangementer med videre.
  • At der er optimale logistikbetingelser for de mange brugere og tilskuere.
  • At stadion understøtter multifunktionel og fleksibel anvendelse samt samspil med de øvrige funktioner uden at forringe den intense fodboldoplevelse.

De tre parter har altså fokus på, at der skal være tale om et ægte fodboldstadion, hvor stemningen er i højsædet - modsat det nuværende meget åbne stadion, hvor tilskuerne på grund af løbebanen er langt fra det, der sker på banen. Samtidig har man for øje, at stadionet også skal kunne bruges til andet end fodbold - heriblandt koncerter.

I hensigtserklæringen understreges det, at Aarhus Kommune skal være den primære aktør i projektet og en 'væsentlig økonomisk bidragsyder', og der skal nok blive hed debat om, hvad 'væsentlig' betyder, når politikerne skal åbne kommunekassen og kaste skattekroner i Projekt Kongelunden.

dp

Publiceret 10 December 2019 07:51