Forretningen buldrer derudad i Aarhus Havn. Foto: Thomas Illemann/Aarhus Havn

Forretningen buldrer derudad i Aarhus Havn. Foto: Thomas Illemann/Aarhus Havn

Fortsætter monstervækst:

Aarhus Havn sætter endnu en Danmarksrekord

Havnechef er overrasket over at endnu en rekord på containeromsætning falder så tidligt

Der er god grund til optimisme i Aarhus Havn - og ikke mindst hos ejerne, Aarhus Kommune.

Erhvervshavnen fortsætter de seneste års imponerende udvikling, og da en Danish Crown-container onsdag blev lastet på et skib, sørgede den for atter en rekord.

Containeren gjorde, at Aarhus Havn næsten en måned før årets slutning har slået sin egen rekord, som blev sat sidste år med 540.363 containere – mere end én container i minuttet alle årets 365 dage.

De containere, der løftes over kaj på Aarhus havn, i den resterende del af december udgør således årets vækst i containeromsætningen, skriver Aarhus Havn i en pressemeddelelse. Og den vækst skal så lægges oven i de seneste to års fremgang på cirka 20 procent.

Hos havnen havde man en forventing om at slå rekorden, men man er alligevel overrasket over, at det sker allerede efter 11 måneder.

"Vi bygger trods alt oven på en to-årig periode med en vækst på 20 procent. Derfor er det meget positivt, at hver eneste container, der løftes over kaj fra i dag og resten af året, tikker ind på omsætningstallet som fremgang," siger kundechef Nicolai Krøyer.

Han vurderer, at nogle af landets store eksportvirksomheder har travlt og sender langt flere varer ud af landet i forhold til samme tidspunkt sidste år.

"Hvis min fornemmelse er rigtig, handler det om øget eksport og dermed også vækst i beskæftigelsen. Det må jo siges at være en rigtig positiv situation."

Aarhus Havn ser frem til en fortsat stigning i containeromsætningen i 2020, hvor et helt nyt containerrederi i form af grønlandske Royal Arctic Line, begynder at anløbe Aarhus havn i fast rutefart.

dp

Publiceret 05 December 2019 15:27