Camilla Schmidt Skambraks har åbnet Bytte Bytte, hvor man kan bytte sit børnetøj og legetøj, og konceptet er, at det ikke koster penge.

Camilla Schmidt Skambraks har åbnet Bytte Bytte, hvor man kan bytte sit børnetøj og legetøj, og konceptet er, at det ikke koster penge. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Mor har åbnet webshop, hvor man bytter tøj og legetøj

Camilla Schmidt Skambraks har netop åbnet byttebytte.com, hvor man kan bytte legetøj og tøj, uden at man skal betale for det

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

børn Bytte bytte købmand. Det er konceptet i Camilla Schmidt Skambraks' nye shop byttebytte.com. Tanken er, at man er medlem for 15 kroner om måneden, og så kan man bytte legetøj og tøj i størrelse 0-10 år på siden, uden at man skal betale penge for det.

Man sætter en værdi på sin vare i byttemønter i stedet for kroner. Det foregår sådan, at for hver børneting man opretter, får man nogle byttemønter, og dem kan du så "købe" noget andet for hos nogle af de andre brugere på siden. Man bytter altså ikke nødvendigvis lige over, men man kan vælge, det man har lyst til. Når man har udset det, man gerne vil have, kan man anmode om det, og så får man kontakt til hinanden og finde ud af, hvordan man får den pågældende ting.

"Da jeg blev mor for første gang for tre år siden, opdagede jeg, hvor dyrt det er at købe legetøj. Jeg tænkte, at man måtte kunne gøre et eller andet, så man kunne bytte sit legetøj, uden at det altid behøver at koste penge. Jeg har haft idéen i mit hoved de seneste tre år, og sidste år i sommeren købte jeg domænenavnet byttebytte.com, og så gik jeg i luften her den 20. november," siger Camilla Schmidt Skambraks, der driver sitet fra hjemmet i Vejlby.

Tillid er vigtigt

Der er en risiko for, at man sætter værdien af den vare, man gerne vil bytte, for høj, men så kan man som bruger anmelde beløbet, og så kan Camilla Schmidt Skambraks kigge på det.

"Det er tillidsbaseret, og jeg opfordrer indirekte folk til at være ærlige, når de vil bytte noget væk," fortæller indehaveren af byttebytte.com og fortsætter:

"Det ville være rigtig fedt, hvis der kommer mange brugere og megen aktivitet. Det er meget oppe i tiden, at man tænker over, hvad man forbruger, og ved at være medlem af siden, bidrager man ikke til det store forbrug."

Løn fra Bytte Bytte

Hun er bevidst om, at hun ikke bliver rig af byttebytte.com, men hun håber, at der kommer så mange medlemmer, at hun kan få en lille løn ud af det, når hun er færdig med sin barsel, som hun lige nu er i gang med sammen med sit andet barn, der er et halvt år.

Drømmen er, at hun kan gå hjemme med ham, som hun gjorde med den førstefødte i de første to år.

"Det er selvfølgelig altid spændende at se, hvordan folk tager imod Bytte Bytte, og jeg håber, at jeg kan tjene lidt på det," siger 35-årige Camilla Schmidt Skambraks, der inden hun gik på barsel med det første barn arbejdede som uddannelsesvejleder i Aarhus Kommune.

Næsten gratis

Hun har valgt at sætte medlemskabet til 15 kroner om måneden, men det har taget hende lang tid at nå frem til den rigtige økonomiske model.

"Jeg har gået lidt frem og tilbage med økonomien. Min erfaring er, at vi får så meget gratis på nettet i dag, så det skulle ikke være et medlemskab, der koster ret meget, så derfor endte jeg på 15 kroner," fortæller hun.

Hun håber, at Bytte Bytte bliver så stor en succes, at hun med tiden kan udvikle en app, så brugerne altid har Bytte Bytte på mobilen, men første step er, at hun kan få lidt løn ud af det.

Det er alle i Danmark, der kan benytte sig af byttebytte.com, og brugerne kan søge på postnumre, hvis man ikke vil sende eller køre langt efter, det man har byttet sig til.

Publiceret 05 December 2019 06:00