Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Nej tak til spritkørsel:

Dokk1 giver gratis promille-parkering til julefrokostgæster

I december kan julefrokostgæster parkere kvit og frit hos Dokk1

Den store julefrokost-måned er skud godt i gang, og dermed er vi også gået ind i den tid på året, hvor politiet har ekstra stor fokus på spritbilisme.

Men nu vil Dokk1 også gøre noget godt for trafiksikkerheden i Aarhus og de mange julefrokostgæster, der er i byen i denne tid.

Resten af december måned tilbyder Securitas, der driver parkeringsanlægget, 24 timers gratis parkering fredage og lørdage frem til juleaften til alle julefrokostgæster, der har udsigt til promille-udfordringer senere på aftenen, og som gerne forinden vil parkere bilen trygt til dagen efter.

"Spirituskørsel er en alvorlig sag, og det skal der ikke være nogen undskyldning for. Vi håber, at vi ved at stille gratis parkeringspladser til rådighed i december kan sætte fokus på problemet og samtidig hjælpe nogle af dem, der egentlig gerne vil kunne køre ind til julefrokosten og tage bussen eller en taxa hjem. For os handler alt, hvad vi gør, om at skabe tryghed i hverdagen. Med gratis parkering i DOKK1 til julefrokostgæster skaber vi både tryghed for parkanterne, fordi deres bil holder parkeret uden risiko for ridser og indbrud, men vigtigere endnu er, at vi gør trafikken tryggere," siger Tom Laursen, administrerende direktør i Securitas A/S, i en pressemeddelelse.

Antallet af spritbilister i Danmark er faldende, men alligevel blev cirka 6.000 personer i 2018 sigtet for spirituskørsel på de danske veje.

For at få den gratis parkering i DOKK1 skal man ved parkering blot henvende sig til vagten, hvorefter man får en voucher, som kan indløses, når bilen afhentes.

Det vil være muligt at afhente en voucher fredage klokken 8-22 og lørdage klokken 14-22. Parkeringen gælder for 24 timer.

Tilbuddet om gratis parkering gælder, så længe der er plads i anlægget.

dp

Publiceret 02 December 2019 15:38