Henrik Lind ejer Lind Invest, der har muliggjort den store milliondonation til visionen Kongelunden, som omfatter et nyt moderne fodboldstadion i Aarhus.

Henrik Lind ejer Lind Invest, der har muliggjort den store milliondonation til visionen Kongelunden, som omfatter et nyt moderne fodboldstadion i Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Fodbold-glad giver er energimilliardær

Henrik Lind er en ægte Aarhus-dreng, der har en lang historie med AGF

Af
Kim Skovrup Andersen

Aarhusianske Henrik Lind står bag halvdelen af den store donation, som Aarhus Kommune får til etablering af et nyt fodboldstadion og området omkring.

250 millioner kroner har energimilliardæren, der er bosat i Risskov, valgt at donere til det store projekt, som har fået arbejdstitlen 'Vision Kongelunden'. Den anden halvdel står Salling Fondene bag.

Men hvem er denne Henrik Lind egentlig?

Han er 44 år gammel, født og opvokset i Aarhus, hvor stadion-området har spillet en stor rolle.

"Fodbold har altid været en stor del af mit liv, og siden jeg var lille, er jeg kommet på stadion sammen med venner. Stadion har været et samlingspunkt om søndagen, dengang alle kampene blev spillet på det tidspunkt dengang. I dag er det mere erhvervs- og netværksdelen, jeg dyrker. Men jeg har også tit min familie eller mine kammerater med derude. Det er en god måde at bruge et par timer på og få en god oplevelse. Med denne her donation håber jeg at kunne være med til at skabe noget endnu federe derude og endnu stærkere oplevelser for byen," fortæller han til Lokalavisen Aarhus umiddelbart efter et stort pressemøde på Rådhuset i Aarhus mandag formiddag.

Henrik Lind ejer det aarhusianske investeringsfirma Lind Invest, og han har tidligere doneret flere millioner kroner til Fundamentet, som hjælper udsatte unge i Aarhus.

Ifølge Finanswatch solgte Henrik Lind i sommeren 2018 energiselskabet Danske Commodities for 3 milliarder kroner til norske Equinor (tidligere Statoil). Han har tidligere været investor i både Danske Andelskassers Bank og Skjern Bank.

På pressemødet kom det frem, at Salling Fondene og Lind Invest i dialog med Aarhus Kommune har udarbejdet en hensigtserklæring, hvori opsatte forudsætninger for donationen indgår. Det forventes, at Jydsk Væddeløbsbane og de omkringliggende skove og grønne områder er en del af helheden, samt et der foreligger en langsigtet driftsplan for et nyt stadion.

"Det er vigtigt, at vi får skabt en mere intens tilskueroplevelse samtidig med, at vi tilgodeser de mange interessenter, der er derude i området. Hvis man ændre på nogle ting, skal der findes gode løsninger, " siger Henrik Lind, hvis egen fodboldkarriere toppede i Lystrup IF, hvor det blev til Danmarksseriefodbold. Han har også spillet i Aarhus KFUM og prøvede faktisk også talentet i AGF i en halvanden sæson. Der måtte han afgive sin foretrukne position som målmand og blev rykket frem som angriber i den korte tid han var i klubben.

Nu er han for alvor kommet på banen for at skaffe kommunens førende fodboldklub et nyt og moderne fodboldstadion.

De to glade givere til en muliggørelse af en sammenhængende plan for området ved stadion i Aarhus. Til venstre er det Henrik Lind og til højre er det Jens Bjerg Sørensen, som er bestyrelsesformand for Købmand Herman Sallings Fond.

De to glade givere til en muliggørelse af en sammenhængende plan for området ved stadion i Aarhus. Til venstre er det Henrik Lind og til højre er det Jens Bjerg Sørensen, som er bestyrelsesformand for Købmand Herman Sallings Fond.

Publiceret 02 December 2019 11:45