Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Kommunen vil udnytte Black Friday til at få inddraget aarhusianernes gæld

Midt i den store Black Friday-fest vil medarbejdere fra Aarhus Kommunens Borgerservice opfordre aarhusianere til at betale deres gæld til det offentlige

Aarhus Kommune prøver nu at udnytte, at pengene nok sidder løst hos mange under Black Friday. I løbet af dagen vil medarbejdere fra opkrævningen i Borgerservice således opfordre folk til, at de, der skylder penge til kommunen, slipper af med deres sorte samvittighed. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

”Det er et stigende problem, at flere og flere ikke betaler deres gæld kommunen. Siden SKAT stoppede med at inddrive, er gælden bare vokset og vokset. Derfor er vi nødt til at gribe til utraditionelle metoder, og de foreløbige erfaringer viser, at det godt kan betale sig, ” siger rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (RV), i pressemeddelelsen.

Black Friday-kampagnen er kommunens hidtil største indsats mod skyldnere. 8.650 borgere med en samlet gæld på 59,7 millioner kroner har modtaget et brev med en særlig opfordring til at blive gældfri. Siden torsdag har kommunen sat ekstra mandskab på til at ringe til de mange skyldnere. Budskabet er det samme: ”Betal din gæld og slip for yderligere gebyrer og renter.”

”Vi har i de senere år lagt mærke til, at pengene sidder lidt løsere omkring Black Friday. Det ser ud til, at mange vælger at betale deres gæld til kommunen, når de alligevel har pungen fremme. I år vil vi undersøge, om vi kan forstærke den tendens yderligere, ” siger Finn Brunn Ravnsbæk, der er chef for Backoffice i Aarhus Kommunes Borgerservice.

Fredag morgen havde indsatsen allerede sikret mere end en million kroner til kommunekassen. 814.746,28 kroner er nemlig allerede gået ind på kommunens konto, mens der indtil videre er indgået 130 afbetalingsordninger for yderligere 329.690,06 kroner. Det betyder, at kampagnens samlede resultat indtil videre er 1.144.436,34 kroner.

”Det viser tydeligt, at det betaler sig at gære en indsats. Jeg håber, at det budskab også snart når SKAT og Christiansborg. Det er SKAT, der har opgaven med at inddrive gæld og så længe de ikke sørger for at sker bliver vi ved med at mangle pengene til velfærd for borgerne,” fortsætter Rabih Azad-Ahmad.

Medarbejderne fra opkrævningen kan mødes på Skt. Knuds Torv i Aarhus mellem klokken 13 og 21. Det er ikke muligt at betale sin gæld på standen, men det kan man i stedet gøre på hjemmesiden aarhus.dk/betalnu, hvor det også er muligt og nemt at tjekke, om man har gæld til kommunen.

jwh

Publiceret 29 November 2019 12:29