Aarhus Kommune river blandt andet blokke ned i Gellerup for at skabe forandringer i de udsatte boligområder.

Aarhus Kommune river blandt andet blokke ned i Gellerup for at skabe forandringer i de udsatte boligområder. Arkivfoto

Aarhus vil af med ghettolisten

Det giver mere mening at lave en 'forebyggelsesliste' end 'ghettoliste', lyder det fra Aarhus Kommune

Af
Jeppe Rafn

Den årlige ghettoliste er på trapperne. Årets oversigt over særligt udsatte boligområder bliver offentliggjort 1. december.

Den får dog en kølig modtagelse i Aarhus af borgmester Jacob Bundsgaard (S).

"Jeg synes, det er vigtigt, at vi kan tale om udfordringerne i de udsatte boligområder, at vi har et fælles billede af dem, og ikke mindst at vi handler på dem. Men 'ghettolisten' er svær at anvende til at forebygge. Listen sætter kun fokus på de boligområder, som er på listen, men det er lige så vigtigt, at vi har fokus på dem, der lige akkurat ikke er på listen. Og så duer det ikke, at vi ikke kan følge tallene i løbet af året, så vi kan se, om vores arbejde virker. Jeg synes, vi skal ændre logikken fra en årlig 'ghettoliste' til en løbende 'forebyggelsesliste'," siger borgmesteren i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Ifølge pressemeddelelsen har Aarhus for længst taget fat på udfordringerne i udsatte boligområder med sociale indsatser og fysiske forandringer for at skabe attraktive boligområder med en blandet beboersammensætning.

Kommunen og boligforeningerne er i gang med at udføre planerne i Gellerupparken/Toveshøj og Bispehaven, der er såkaldte hårde ghettoer, fordi de har været på ghettolisten i mindst fem år.

Der er også lavet handleplaner for Skovgårdsparken, der er på ghettolisten, samt Langkærparken, der tidligere har været på listen.

Borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Kristian Würtz har skrevet et brev til boligmisteren og Folketingets boligordførere med input til en ny boligaftale med større fokus på forebyggelse.

Publiceret 29 November 2019 16:56