Husene i Solbjerg får dette udtryk, når man ser dem fra indgangssiden.

Husene i Solbjerg får dette udtryk, når man ser dem fra indgangssiden.

16 nye rækkehuse skyder op i skovkanten i Solbjerg

I sommeren 2020 står nye boliger klar til indflytning i Solbjerg

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byggeri De har været populære i Hørning, og nu gentager man succesen og bygger 16 nye rækkehuse i to plan i Solbjerg.

Husene kommer til at ligge i området omkring Hasselvangen og Hyldevangen - lige ved skovkanten, og det er planen, at man går i jorden primo 2020, og at de første kan flytte ind i sommeren næste år.

De bliver bygget efter en model, der bliver kaldt open air, fordi der ikke er en fuld førstesal, så man kan kigge op og ned gennem boligen i noget af huset. Det gør, at der kommer et godt lysindfald, fortæller ejendomsmægler ved EDC Projekt Poul Erik Bech, Camilla Skovgaard Jonassen.

Det er i dette område, de 16 rækkehuse bliver opført i Solbjerg.

Det er i dette område, de 16 rækkehuse bliver opført i Solbjerg.

"Projektet i Hørning har været meget populært, og der er mange købere, der synes, det er fedt, at det her rækkehus-projekt er anderledes end så mange andre. Selv om der bliver opført 16 rækkehuse, synes folk stadig, at de er unikke," siger Camilla Skovgaard Jonassen.

Fire omgange

De 16 huse bliver opført i fire etaper, og man kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvornår de sidste huse er færdigbyggede.

"Indtil videre har køberne vist stor interesse for det nye byggeri, og jeg har en forventning om, at det kommer til at gå rimelig stærkt med at få solgt husene. Der er mange lokale, der har vist interesse for dem og har haft fat i os, fordi de synes, at det lyder spændende, og fordi det er anderledes i forhold til meget andet i byen," siger ejendomsmægleren.

Hun fortæller, at det var oplagt at opføre de 16 rækkehuse i Solbjerg, først og fremmest fordi der var mulighed for det i byen, men også fordi de kommer til at ligge i naturskønne områder, der er indkøbsmuligheder, skole, daginstitutioner og offentlig transport.

"Vi ser en stor efterspørgsel fra især børnefamilier til at bo i oplandet - der er mange, der gerne vil udenfor byen. Vores målgruppe er børnefamilier og unge par, der er ved at etablere sig. Det kan også være til det modne par, men der er nogen, der vælger det fra, fordi husene er i to plan," siger Camilla Skovgaard Jonassen.

Have og parkering

Til alle husene bliver der anlagt have, ligesom der følger en carport og et skur med til hvert hus. Ifølge Camilla Skovgaard Jonassen er det langt fra hver gang, at det følger med i nye rækkehus-byggerier, men det har været populært blandt køberne, siger hun.

Jon Søberg, som driver Dansk Byggeselskab, der står bag boligerne siger i en pressemeddelelse:

"Vi har forsøgt at skabe en meget tidssvarende bolig med plads til familien, og så er boligerne tilmed placeret fantastisk smukt, lige i skovkanten. Når boligerne er bygget, får man masser af lys og aftensol ind gennem det store dobbelthøje vindue, ligesom boligernes terrasse er placeret, så man vil kunne nyde eftermiddags- og aftensolen på terrassen."

Sådan kommer husene til at se ud fra havesiden.

Sådan kommer husene til at se ud fra havesiden.

Foruden de 16 nye open air-rækkehuse bliver der også bygget boliger af typen ”kvadrathusen,” som er 126-130 kvadratmeter med priser startende fra 2.399.500 kroner. Disse huse kan man dog indtil videre kun blive skrevet på en interesseliste til, da salget endnu ikke er begyndt.

Nye huse i Solbjerg

  • De 16 huse har alle kig til Solbjerg Skov
  • Husene er 155-163 kvadratmeter
  • Rækkehusene opføres med et dobbelthøjt rum i boligens alrum, hvor man får store vinduespartier i to etager
  • Der er plads til fire værelser og to badeværelser
  • Det er Dansk Byggeselskab, som står bag boligerne
  • Byggeriet er planlagt til at gå i jorden i foråret, og man forventer, at de første boliger er klar i maj-juni 2020
  • Boligerne kommer til at koste fra 2.899.500 til 3.299.500 kroner

Publiceret 21 November 2019 10:00