Der er ikke meget tilbage af den postkasse, som stod placeret ved Escape Teams container i Sabro, efter en afløbsrensbombe mandag aften eksploderede.

Der er ikke meget tilbage af den postkasse, som stod placeret ved Escape Teams container i Sabro, efter en afløbsrensbombe mandag aften eksploderede. Privatfoto

Hærværk med bombe af afløbsrens:

"Pas på børn og hunde"

En postkasse blev mandag udsat for hærværk, da den blev sprængt i luften af en afløbsrensbombe

Af
Jonas Wrede Hansen

En bombe lavet med afløbsrens var mandag skyld i, at en postkasse blev sprængt i luften på Hvidtjørnevej i Sabro. På adressen har Escape Team netop åbnet et nyt 'escape room' i en container, og det var ved den, at postkassen var placeret.

"Vi fik mandag aften at vide, at der var blevet begået hærværk, så jeg kørte derud i går formiddags, hvor jeg kunne se, at vores postkasse var blevet sprængt og at der lå nogle flasker rundt omkring nede ved en sø, hvor flere af dem også var blevet sprængt. Det var halvanden liters flasker, hvor der var blevet hældt afløbsrens ned i," fortæller Rene Poulsen, der er daglig leder hos Escape Team i Sabro, til Lokalavisen Aarhus.

Postkassen var næsten lige sat op, da virksomheden ventede på et vigtigt brev, forklarer den daglige leder. Brevet lå heldigvis ikke i postkassen, da eksplosionen skete, men det var nu heller ikke hverken postkassen eller brevet, der var i tankerne hos den daglige leder.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at det gik udover postkassen, men det er ikke så vigtigt. Jeg tænker mere på folk med børn og hunde i området. Der kan ligge afløbsrens i området, og det er voldsomt ætsende," fortsætter Rene Poulsen.

Skrev opslag på Facebook

Episoden fik da også efterfølgende Rene Poulsen til at skrive et opslag i en lokal Sabro-gruppe på Facebook, hvori han opfordrede folk med børn og hunde til at passe på med at færdes i området. Samtidig håber han, at opslaget kan være medvirkende til, at afløbsrensbomber ikke bliver en tendens i Sabro.

"Det var for at advare om, at det her sker, hvis nu folk hører noget om, hvem der gør det." fortæller han og fortsætter:

"Jeg er næsten sikker på, at det er nogle unge, der kører på scootere, som står bag. Man kan tydeligt se, at der er hjulspind i græsset, hvor de her flasker ligger. De her unge drenge eller nogle andre risikerer at komme voldsomt til skade med det her, så jeg håber, at det kan stoppes. Jeg har jo selv været knægt engang, og der lavede vi da også nogle drengestreger. Børn skal have lov til at være børn. Men det er ikke altid, at man lige tænker over, hvor farligt det faktisk er, det, man render rundt og laver."

Rene Poulsen oplyser desuden, at han har meldt hærværket til politiet.

Kemiker advarer

Hjemmelavede bomber af afløbsrens er ikke en ny ting. Tilbage i december måned 2016 blev fem drenge i 12-års alderen således kørt til Akutklinikken på Rigshospitalet i Glostrup, efter de havde forsøgt at lave en hjemmelavet bombe med blandt andet afløbsrens. På hospitalet blev de behandlet for ætsninger. Episoden fik en læge og en kemiker til over for DR Nyheder at advare mod de farlige drengestreger.

"Vi kender til mange eksempler på, at folk er blevet blinde på grund af uheld med netop afløbsrens," lød det blandt andet fra afdelingslæge Kim Holmgaard, der behandlede en af drengene, til DR Nyheder.

Jan Steen Jensen, kemiker hos Kemisk Beredskab hos Beredskabsstyrelsen, forklarede i samme forbindelse, at sprængte bombe med afløbsrens kan have konsekvenser for folk og dyr.

"Når bomben sprænger spredes den ud i omgivelserne. Man kan typisk finde rester af syren eller basen op til 25 meter væk, og der kan ligge noget tilbage, så børn eller hunde, der rører ved det, kan få ætsningsskader," sagde han til mediet.

Publiceret 20 November 2019 18:30