Bilbrand.

Bilbrand. Modelfoto: Adobe Stock.

Mænd sigtet for forsikringssnyd ved at sætte ild til bil til 250.000 kroner

To mænd sigtet for bilbrand og forsøg på forsikringssvindel

To 35-årige mænd blev tirsdag i sidste uge anholdt og sigtet for at have sat ild til en bil med henblik på forsikringssnyd.

De er sigtet for natten til 14. september at have sat ild til en bil på Elverdalsvej i Højbjerg. Bilen havde en værdi af cirka 250.000 kroner, og mændene menes at have startet bilbranden for at besvige brandforsikringen, oplyser Østjyllands Politi.

De to mænd blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling. Af hensyn til den videre efterforskning anmodede anklagemyndigheden om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen. Retten valgte dog at løslade de to mænd, som dog fortsat er sigtet i sagen.

Politiet har også anholdt en 40-årig mand, som ligeledes er sigtet for at have sat ild til en bil og samme dag skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Han sigtes for forsætlig brandstiftelse ved natten til 29. september at have sat ild til en bil på Trillegårdsvej i Aarhus V. Politiet ville også i denne sag anmode om lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Den 40-årige mand blev varetægtsfængslet i to uger.

jr

Publiceret 20 November 2019 12:36