Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Nu kommer der mere lys på aarhusianske stier og villaveje i de mørke timer

For at skabe mere tryghed vil alle gadelamper nu være tændt i Aarhus Kommune i de sene aftentimer og tidligt om morgenen, oplyser Teknik og Miljø i en pressemeddelelse

I aften vil der være lys i alle gadelamper helt til klokken 23 og igen fra klokken seks i morgen tidlig. Det skal give mere tryghed for hundeluftere og morgenfriske motionister på de villaveje, der ikke har LED-gadebelysning. De har nemlig indtil nu været vant til, at hver anden gadelampe var slukket mellem klokken 22 og syv, oplyser Teknik og Miljø hos Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt for mig, at aarhusianere, uanset hvor de bor i kommunen, kan færdes trygt i deres lokalområde. Derfor har det været en klar prioritet at få udvidet tidsrummet, hvor der er fuldt blus på gadebelysningen på villaveje og stier,” siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i pressemeddelelsen.

Udgifterne til de ekstra tre timer med fuld styrke på gadebelysningen dækkes af de afgiftslettelser på el, der tidligere er vedtaget af Folketinget. Hertil kommer besparelser fra kommunens eget energirenoveringsprojekt, hvor 29.000 kviksølvlamper er udskiftet med miljøvenlig og økonomisk rentabel LED-teknologi, fremgår det desuden af pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 18 November 2019 18:07