Steffen Lykke Rasmussen kan ikke holde tanken ud om, at der er nogen, der sidder alene juleaften, så han inviterer igen i år til hygge og julemad. I år bliver det dog i Egå for første gang.

Steffen Lykke Rasmussen kan ikke holde tanken ud om, at der er nogen, der sidder alene juleaften, så han inviterer igen i år til hygge og julemad. I år bliver det dog i Egå for første gang. Arkivfoto

Steffen Lykke Rasmussen holder juleaften for ensomme:

Jeg er lidt af en julegris, så vi går ikke ned på julehygge

Steffen Lykke Rasmussen, direktør Center For Social Nytænkning, holder igen i år juleaften, men denne gang er det i Egå

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

juleaften Der bliver masser af julesnolder, hygge og pynt, når Steffen Lykke Rasmussen, direktør Center For Social Nytænkning, holder juleaften for alle, der har lyst til at have en hyggelig aften med nærvær, god mad og masser af jul. Han har gjort det siden 2012, kun afbrudt af en pause sidste år, hvor han holdt juleaften med sin mor og familien, men nu er han endnu en gang klar. Den eneste ændring i forhold til tidligere er, at stedet i år er nyt.

Han plejer nemlig at holde det på Langenæsstien, men i år bliver det på Egå Ungdomshøjskole.

"Jeg synes, det er så synd, at der er nogen, der skal sidde alene juleaften. Det er vigtigt at sige, at det her ikke er et socialt projekt. Der er væresteder og Fundamentet, der holder juleaften for hjemløse og socialt udsatte, men det er ikke det, jeg gør. Det her er typisk for ældre, der sidder alene, eller veninder, der ikke har børn eller mænd, men også unge mennesker - der er for eksempel allerede en mor og datter, der har tilmeldt sig," siger Steffen Lykke Rasmussen, der har et deltidsjob på ungdomshøjskolen, ligesom han selv har gået der som yngre, og han synes, at stedets gamle teatersal er perfekt til at skabe hyggelige julerammer i.

Fuld knald på stemningen

Han lover, at der bliver fuld smæk på julehygge, pynt og snolder.

"Jeg elsker julen, og jeg er lidt af en julegris, så vi kommer ikke til at gå ned på mad, snolder, pynt og hygge," siger Steffen Lykke Rasmussen med et grin.

Der bliver serveret klassisk julemad med flæskesteg, and, kartofler, sovs og tilbehør, og ingen juleaften uden risalamande, så det er der også på menuen.

"Og der er naturligvis en mandelgave, ligesom der også bliver serveret øl, vin og sodavand - som en ægte, hyggelig juleaften," fortæller Steffen Lykke Rasmussen.

Der er skruet fuldt op for julehyggen, når Steffen Lykke Rasmussen holder juleaften. Her er det et billede fra tidligere, hvor han holdt det på Langenæsstien.

Der er skruet fuldt op for julehyggen, når Steffen Lykke Rasmussen holder juleaften. Her er det et billede fra tidligere, hvor han holdt det på Langenæsstien. Privatfoto

Den eneste ting, der ikke er, som der er ved de flestes juleaften, er julegaver. I stedet er der pakkeleg, så alle deltagerne skal medbringe en gave til pakkeleg.

"Hvis der for eksempel er en familie, der er med, så må de gerne medbringe deres julegaver og udveksle dem - det er ikke forbudt," siger Steffen Lykke Rasmussen.

En lille jul

De gange, han har holdt juleaften, er der kommet mellem 35 og 45 mennesker, og i år regner han med, at det bliver cirka 45, der dukker op, da han allerede nu har fået en del forespørgsler samt tilmeldinger til arrangementet.

"Jeg kan godt lide, at vi ikke er for mange. Jeg vil gerne have, at folk kan tale sammen og få nogle gode og hyggelige samtaler. Derfor skal det ikke blive for stort med for mange mennesker," siger Steffen Lykke Rasmussen, der lover, at hvis der er børn med til arrangementet, så bliver der naturligvis tændt for Disneys Juleshow.

Der bliver dækket op og skabt masser af julestemning, som her da Steffen Lykke Rasmussen holdt juleaften på Langenæsstien. I år er det flyttet til Egå.

Der bliver dækket op og skabt masser af julestemning, som her da Steffen Lykke Rasmussen holdt juleaften på Langenæsstien. I år er det flyttet til Egå. Privatfoto

Han har fået en kok til at lave og donere maden, og så er tanken, at gæsterne hjælper hinanden med at rydde op. Det koster 80 kroner pr. mand at være med. Hvis man er gangbesværet, så tilbyder Steffen Rasmussen, at man kan blive hentet i taxa, og hvis man tager bussen, så bliver man hentet ved busstoppestedet.

Juleaften

  • Det hele koster 80 kroner og foregår klokken 17-23 på Egå Ungdomshøjskole. Bus 100, 120, 121, 122 og 123 kører dertil
  • Hvis man vil deltage, så skal man tilmelde sig på steffen@steffenrasmussen.dk eller tlf. 26195278 senest 10. december
  • Der bliver ikke søgt efter frivillige til arrangementet, da man hjælper hinanden

Publiceret 16 November 2019 07:00