Hunde kan fortsat blive passet i Hundehaven Potefryd i Brabrand.

Hunde kan fortsat blive passet i Hundehaven Potefryd i Brabrand. Foto: Sofie Amalie Skovsager

Hundeejere er gået sammen om at bevare hundedagpleje

Hundehaven Potefryd var tidligere på året lukningstruet, da der skulle findes nye ejere til at overtage stedet. I dag er hundeejerne selv med til at drive stedet

Af
Sofie Amalie Skovsager

hundeliv Lokalavisen Aarhus skrev tidligere på året en artikel om, at Hundehaven Potefryd i Brabrand var lukningstruet. Den daværende leder, Lise Søballe fortalte til avisen, at hvis man ikke formåede at finde nye ejere før september, så var konsekvensen, at hundedagplejen lukkede permanent.

Hundeejerne reagerede på lukningen og fik istandsat en omdannelse af stedet til en forening, hvor medlemmerne selv står for driften.

Løfter i flok

Anette Kaas Van Gucht er ansat som daglig leder hos Hundehaven Potefryd efter stedet blev omdannet til en forening. Hendes arbejdsopgaver består blandt andet i at passe hunde, stå for screening af nye hunde og gøre rent.

Ifølge hende er de frivillige kræfter helt afgørende for, at stedet kan køre rundt.

"De enkelte foreningsmedlemmer byder ind med hver sin faglighed, når der skal arrangeres eller ordnes noget praktisk i hundedagplejen," fortæller hun.

Anette Kaas Van Gucht er glad for hundedagplejens bevarelse og for aktiviteten fra foreningens medlemmer.

"Det er helt fantastisk, at hundeejerne står klar, så snart der er brug for hjælp. Alle har hver sin faglighed. Nogen er ansvarlige for marketing, imens andre hjælper med det praktiske, såsom at hænge hylder op. Den opbakning gør, at vi sammen kan løfte i flok og få Hundehaven Potefryd til at køre videre."

Et medlemskab i foreningens koster 200 kroner om måneden og 170 kroner dagligt for pasning.

Glade hunde og god samvittighed

Ifølge Anette Kaas Van Gucht er det især den gode samvittighed, som får hundeejerne til at aflevere deres firbenede familiemedlemmer i hundedagplejen. Hun understreger, at hundeejerne især bliver tiltrukket af friheden, fleksibiliteten og den gode samvittighed over for hunden.

"De sidste fire timer af en lang arbejdsdag, sidder man og venter på, at man kan komme hjem til hunden. Hvis man så skal ud om aftenen, så har man dårlig samvittighed over, at man ikke har været sammen med sin hund hele dagen," fortæller hun.

Der bliver både leget, sovet og tid til gåture, når hundene er i dagpleje i Brabrand.

Der bliver både leget, sovet og tid til gåture, når hundene er i dagpleje i Brabrand. Foto: Sofie Amalie Skovsager

Konceptet i Hundehaven Potefryd er, at du afleverer din hund om morgenen og henter den efter arbejde. I mellemtiden har den leget med en masse andre hunde og tilmed sovet to timers middagslur.

           

"Nogle hunde har svært ved at være alene, og så er det en god mulighed at aflevere dem her. Hundene lærer at omgås andre hunde, de bliver socialiseret og luftet flere gange om dagen. Hundene er som regel utrolig trætte efter en dag herude," fortæller Anette.

Hundehaven Potefryd tilbyder også at passe din hund, selvom hundeejeren ikke er medlem af foreningen for 299 kroner for en pasning.

Publiceret 13 November 2019 14:00