Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Classic Race Aarhus sænker lydniveauet og vinker farvel til Formel 1-biler

For at komme generede naboer i møde, har raceorganisationen valgt at droppe de hurtigste biler

Når Classic Race Aarhus løber af stablen 15.-17. maj næste år, så bliver det med et lidt lavere lydniveau.

Det skriver racerløbet på sin hjemmeside.

De seneste år har der været en del virak omkring de gener, Classic Race Aarhus skabte for lokalområdet, hvor der bliver kørt, og ikke mindst lydniveauet har været til heftig debat og ført til indskærpelser fra myndighederne.

Derfor har man til næste års løb valgt at få sænket decibel-niveauet en smule, og det betyder samtidigt, at det er slut med at publikum kan se gamle Formel 1-racere drøne rundt.

"Vi vil så vidt muligt altid gerne komme naboerne til løbet i møde. Derfor har vi besluttet at sige farvel til de gamle Formel 1-racere. Det er dem, vi hører generer naboerne allermest. I lydmålingerne er det også Formel 1-bilerne, der er tættest på de maksimale grænser, løbet køres under. Da det samtidig bliver sværere og sværere at samle et Formel 1-felt, er det nu et passende tidspunkt at skifte denne klasse ud med andre spændende og mindre larmende biler," siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

Classic Race Aarhus pointerer, at det under dette års løb lykkedes at sænke det generelle lydniveau, men det skal længere ned, og derfor siger man nu også farvel til motorcykel-deltagelse.

"Motorlyd hører bestemt med til et godt racerløb, og vi har altid overholdt myndighedernes krav, men kan vi hjælpe naboerne, uden at det går ud over vores gæsters oplevelse, så gør vi gerne det. Derfor har vi også besluttet at droppe motorcyklerne til næste års løb," siger Poul Dalsgaard.

De to larmende benzinslugere bliver dog erstattet med andet, lover Classic Race Aarhus. De 40.000 gæster kan således til næste års racefestival se frem til en masse klassikere pg lidt nyt på asfalten.

"Vi har lige tegnet kontrakt med klassen SixtyFivers, der aldrig før har kørt i Aarhus. Det bliver så flot med mere end 30 klassiske biler i hård kamp rundt om Mindeparken. Det er legendariske biler som Mini Cooper, Alfa Romeo Giulia og Volvo 544 – og så er vi på vej med helt nye klasser indenfor nutidens racere. Det bliver stort,” lover direktøren.

dp

Publiceret 12 November 2019 15:58