Anders Kühnau (S). Foto: Region Midtjylland

Anders Kühnau (S). Foto: Region Midtjylland

Regionsrådsformand: Letbaneproblemer skal løses hurtigt

Den nuværende situation er utilfredsstillende og skal løses, lyder det fra Region Midtjylland, der er medejer af Aarhus Letbane

Aarhus Letbanes ustabile drift med is-aflysninger og it-problemer er utilfredsstillende, men der er tillid til, at den nuværende ledelse kan løse problemerne.

Det er meldingen fra Region Midtjylland, efter regionen mandag har modtaget en redegørelse fra letbanedirektør Michael Borre, hvor Aarhus Letbane også har fremlagt forslag til en løsningsorienteret handlingsplan.

"Vi er kede af og ærgerlige over, at letbanens mange passagerer oplever aflysninger, forsinkelser eller manglende information i det omfang, vi har set. Når brugerne ikke er tilfredse, så er vi selvfølgelig heller ikke som ejere. Derfor har vi en klar forventning om, at Aarhus Letbane løser de udfordringer, der er. Med den redegørelse og handlingsplan, vi har fået i dag, har vi også tillid til, at det sker," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Aarhus Letbane, der ejes af Aarhus Kommune og Region Midtjylland, har blandt andet oplyst ejerne, at et mere stabilt informationssystem forventes fuldt funktionelt inden jul.

De mange problemer frustrerer regionsrådsformanden, men Anders Kühnau udtrykker også forståelse for børnesygdomme hos landets første letbane.

"Vi skal huske, at det er Danmarks første letbane. Endda en letbane, der både skal køre i by- og landdistrikter. Derfor er vi også de første til at opleve fejl og udfordringer. De skal håndteres hurtigt. Det bliver de, og vi håber, at letbanens heldigvis mange passagerer vil have tålmodighed med os lidt endnu," siger Anders Kühnau.

dp

Publiceret 11 November 2019 17:52