Chefredaktørens klumme: Letbanefadæsen - Er der en voksen til stede?

Det er åbenbart ingens ansvar, at letbanen ikke kan køre, når der er frost, skriver Claus Krogh

I sidste uge skrev jeg om Komiske Ali - aka - letbanedirektøren Michael Borre, der i medierne sagde, at alle problemerne med letbanen skyldes den tidligere ledelse.

Inklusiv seneste fadæse, hvor det viste sig, at man havde glemt at tage med i planlægningen, at der er frostvejr i Danmark en del af året med det resultat til følge, at letbanen igen måtte aflyse utallige afgange.

Men der stoppede pinlighederne ikke. For ikke lang tid efter Komiske Alis afvisning af ansvaret kom forgænger på pladsen Claus Moshøj på banen. Og hvis du har glemt, hvem han er, så er her en kort genopfrisker. Claus Moshøj stod for etableringen af letbanen.

Det var med andre ord ham, der havde ansvaret for, at den blev forsinket med et år. Han var manden, der måtte aflyse åbningsfesten, da Grenaabanen skulle tages i brug, fordi man ikke havde styr på sikkerhedsgodkendelserne. Han havde heller ikke styr på lyssignalerne eller adgangen for handicappede.

Og for det fornemme arbejde fik han udover sin millionhyre i løn en ditto bonus.

I sidste uge røg Claus Moshøj i flæsket på Komiske Ali og meldte hus forbi. Det var ikke Claus Moshøjs problem, at der ikke var indkøbt det rette materiel til at håndtere frosten - det var den nye direktørs problem, og han - Michael Borre - burde selv have kunnet forudse, at det var nødvendigt med nyt materiel.

Det er med andre ord ingens ansvar, at letbanen ikke kan køre, når der er frost!

Hidtil har de to politiske ejere af letbanen - borgmester Bundsgaard og Region Midtjyllands formand Anders Kühnau ikke fundet anledning til at blande sig i debatten - andet end at udbede sig redegørelser - hvilket kan undre såre, da det jo reelt er deres skatteborgeres penge, der er blevet hældt i letbanen.

Borgmester Bundsgaard har indkaldt letbanens ledelse til et magistratsmøde, hvor borgmesteren, de fem rådmænd og tre magistratsmedlemmer får mulighed for at høre, hvad formand for letbanen, Steen Stavnsbo, og direktør Borre har af planer for at sikre en stabil drift.

Samme Stavnsbo har tidligere lovet, at brugerne af letbanen kan forvente en rettidighed på 95 procent i løbet af 2020. Man kan så håbe, at der på magistratsmødet bliver præsenteret en plan, som holder, og at letbanens formand og direktør får besked om, at de skal tage ansvar for, hvad der sker og ikke bare negligere og feje problemerne til side.

Med venlig hilsen

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 11 November 2019 20:01