Sofie Zink sammen med sin mor Stine.

Sofie Zink sammen med sin mor Stine. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Højbjerg-pige udgiver Logik-spil i juleudgave

14-årige Sofie Zink har fået sit eget spil på hylderne i butikkerne, og det handler om jul

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

spil Hun er kun 14 år og startede efter sommerferien på Holme Skole. Hun er en helt almindelig pige, der går i 8. klasse, men så dog ikke helt almindelig, for hun kan nemlig prale af noget, som kun de færreste på 14 år kan.

Sofie Zink har fået udgivet sit eget spil, Logik Julespecial. Logik er et spil, som mange kender i forvejen, men sammen med Kirsten Korning har hun fået udgivet en juleudgave.

Kirsten Korning arbejder med hjernetræning, og det var i den forbindelse, Sofie og hende mødte hinanden.

"Sofie har haft svært ved at læse, og vi troede, hun var ordblind. Jeg har en veninde, der kender Kirsten Korning, og hun anbefalede mig, at Sofie skulle prøve at starte i et forløb hos hende. Det gjorde hun, og det viste sig, at Sofie havde brug for at strukturere sine tankemåder, og det hjalp Kirsten med," fortæller Sofies mor, Stine Zink.

Pebernødder blev starten

"Det var sidste år til jul, vi fik idéen. Vi sad og spiste en masse pebernødder og kom til at tale om, at det kunne være sjovt at lave en juleudgave af Logik. Jeg har spillet rigtig mange spil med Kirsten, også Logik. Egentlig ville vi have lavet en bog om de kognitive funktioner, men så blev det et spil i stedet for. Kirsten ville gerne bruge spillet i sin kognitive træning, så vi brugte nogle uger på at lave spørgsmålene til spillet," fortæller 14-årige Sofie.

Hele forløbet med at lave spillet og gå hos Kirsten har givet Sofie en større motivation til at gå i skole, og har også gjort hende mere glad.

14-årige Sofie Zink fra Højbjerg har lavet alle spørgsmålene i sit spil Logik Julespecial.

14-årige Sofie Zink fra Højbjerg har lavet alle spørgsmålene i sit spil Logik Julespecial. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Første gang Sofie kom hjem fra Kirsten, sagde hun: Mor, Kirsten siger, at jeg er klog. Hun har fået en følelse af at være god til noget," fortæller mor Stine, og datteren supplerer lidt genert:

"Jeg var kun 13, da jeg lavede spillet, og jeg har fået mere selvtillid af det. Jeg synes da, det er lidt sejt, og jeg har en følelse af, at jeg kan finde ud af noget."

Sejt at se det

Når hun ser spillet stå i Bog & Idé, bliver hun glad.

"I starten tænkte jeg, at det ikke blev til noget. Jeg så et billede af kassen med spillet til min konfirmation, og jeg blev så glad. Det er sejt, at det nu er i butikkerne," siger Sofie, der har fået god opbakning fra veninderne, og hendes nye klassekammerater synes, at det er sejt, de går i klasse med en, der har udgivet et spil.

Spillet blev færdig i sommer og er netop kommet på hylderne hos Arnold Busck og Bog & Idé.

Logik Julespecial

  • Man skal svare enten ja, nej eller sludder til de spørgsmål, Sofie har lavet i spillet
  • Alle 59 spørgsmål handler om jul
  • Spørgsmålene er lavet inden for kategorierne: Julemand, julegaver, juletræer, legetøjsmaskiner og Rudolf
  • Sofie lavede 90 spørgsmål, og det er de 59 af dem, der er kommet med
  • Det er Sofie, der har fundet på samtlige spørgsmål

Publiceret 09 November 2019 08:00