Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Aarhus Kommune har vinterberedskabet klar for byens hjemløse

Fra på søndag begynder Aarhus Kommune at følge presset på byens natpladser til hjemløse tæt

De kolde nætters tid står for døren, og derfor sætter Social- og Beskæftigelsesforvaltningen nu sit vinterberedskab for hjemløse i Aarhus i gang. Fra på søndag, 10. november og hen over vinteren følger forvaltningen presset på byens natpladser tæt, og alle afvisninger registreres. På den måde kan forvaltningen følge med i behovet for sovepladser og sikre, at byens hjemløse altid kan få en sengeplads i de kolde vintermåneder. Det oplyser Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Sidste vinter viste de løbende optællinger, at der for det meste var pladser nok på byens overnatningssteder, men kortvarig trængsel fik alligevel forvaltningen til at etablere ekstra pladser på forsorgshjemmet Østervang. Også i år er Østervang klar til med en enkelt dags varsel at åbne for ekstra natpladser, hvis behovet opstår, fortæller Social- og beskæftigelsesrådmand, Kristian Würtz (S), i pressemeddelelsen.

”Ingen hjemløse i Aarhus skal mangle sted varmt sted at overnatte i de kolde måneder. Vi ved af erfaring, at der i perioder igennem vinteren kan komme ekstra pres på vores natpladser på grund af de lave temperaturer, og derfor følger vi også i år udviklingen tæt igennem hele vinteren. På den måde kan vi imødekomme problemer med pladsmangel."

Sideløbende med kommunens beredskab slår Aarhus Vinterherberg på søndag dørene op for byens udenlandske hjemløse. Vinterherberget drives af Blå Kors og støttes blandt andre af Aarhus Kommune. Kristian Würtz deltager også i åbningen af herberget, hvor han vil bakke op om de mange frivillige, der hjælper til med at drive herberget i vintermånederne.

”Vi har fra kommunal side et ansvar for, at der tages hånd om alle, der har brug for det. Men selvom vi udvider vores indsats, kan vi desværre ikke nå hele vejen rundt alene. Derfor er det så vigtigt, at også private borgere, organisationer og virksomheder er med til at gøre Aarhus til en god by for alle. Vinterherberget er et godt eksempel på, at vi tager et fælles ansvar for nogle af de mest udsatte mennesker i vores by. Og det gør mig stolt, både som rådmand, men også som borger i Aarhus,” siger rådmanden i pressemeddelelsen.

jwh

Fakta:

Aarhus Kommune og kommunens samarbejdspartnere tilbyder vinteren igennem natpladser på følgende herberger og forsorgshjem:

  • Tre Ege
  • Nordbyen
  • Døgnvarmestuen, Kirkens Korshær
  • Ungeherberget på Kalkværksvej
  • Aarhus Vinterherberg

Kilde: Aarhus Kommune

Publiceret 08 November 2019 15:59