Arkivfoto:

Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Tina Dickow i svær film-rolle:

"Mit flade jyske skulle erstattes af royalt rigsdansk"

Den aarhusianske sangerinde Tina Dickow har en rolle i den kommende biograf-film 'Frost 2'

Af
Jonas Wrede Hansen

42-årige Tina Dickow, der er født og opvokset i Åbyhøj, kan snart opleves i landets biografer. Eller rettere sagt vil hendes stemme kunne høres i den danske udgave af Disneys animationsfilm 'Frost 2', når den næste måned får biografpremiere. Her lægger Tina Dickow nemlig stemme til dronning Iduna, og det har ikke været en helt let opgave.

"Det var ret svært, synes jeg faktisk. Både fordi mit flade jyske skulle erstattes af royalt rigsdansk. Og også fordi måden at synge på i sådan en films univers ligger et stykke væk fra, hvordan jeg normalt synger. Med begge dele skulle jeg lige overvinde mig selv," siger Tina Dickow ifølge en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.

Sangerinden, der er bosat i Island, har dog også nydt at være en del af den kommende film.

"Det har virkelig været spændende at prøve kræfter med at lægge stemme til en karakter! Det er ikke noget, jeg har gjort før. Jeg har været stor fan af den første 'Frost', som vi har set utallige gange hjemme hos os, og det har gjort det til en ekstra stor oplevelse at komme med bagom 2’eren, som jeg har glædet mig til i flere år," fortsætter hun i pressemeddelelsen.

Det er første gang, at Tina Dickow er aktuel som en del af rolle-listen til en biograf-film. Hun har dog tidligere optrådt som skuespiller, da hun medvirkede i tv-serien 'Karrusel' fra 1998. Her var hun med i to afsnit.

'Frost 2' har premiere i Danmark 25. december.

Publiceret 06 November 2019 16:58