Pressefoto

BørneTelefonen åbner i Aarhus: Brug for 150 frivillige

BørneTelefonen vil i de kommende år tilknytte 150 frivillige i Aarhus

Ingen børn skal stå alene med deres problemer - hvad enten de synes, det er svært at gå i skole, forelskelsen ikke er gengældt, eller mor og far skændes. Sådan lyder det fra Børns Vilkår, som i dag åbner en afdeling af BørneTelefonen i Aarhus, så endnu flere børn kan få hjælp.

Sidste år tog BørneTelefonens frivillige rådgivere imod 49.345 henvendelser fra børn, der havde brug for at tale med en voksen. Alligevel ringede mange børn forgæves, fordi der var kø på linjen, og derfor åbner Børns Vilkår nu med støtte fra TrygFonden en afdeling af BørneTelefonen i Aarhus.

”Vi ved, det kræver et stort mod at række ud efter hjælp, og vi vil rigtig gerne sikre, at alle børn, der kontakter os, også kommer igennem. Det er derfor fantastisk, at vi nu kan åbne i Aarhus og give endnu flere børn mulighed for at dele det, der er svært, med en voksen, som lytter,” siger Børns Vilkårs Rasmus Kjeldahl i en pressemeddelelse.

BørneTelefonen er ikke bare en telefon. Faktisk er BørneTelefonens chat børnenes foretrukne måde at henvende sig på. Næsten halvdelen af alle samtaler i 2019 har været over chat, og derfor er det også i første omgang en chatrådgivning, der åbner i Aarhus.

Alle BørneTelefonens rådgivere er frivillige med børnefaglig baggrund. Målet er, at der i løbet af 2019 bliver tilknyttet 50 frivillige i Aarhus, mens det inden udgangen af 2023 er ambitionen, at 150 frivillige har base i Aarhus.

Forventningen er, at det samlede antal rådgivninger dermed vil stige fra de nuværende cirka 50.000 til 75.000 frem mod 2023.

Børn kontakter BørneTelefonen med alle slags problemer. Oftest er henvendelserne knyttet til forelskelse og relationen mellem børn og forældre. Problemer forbundet med venskaber, mobning, ensomhed og seksualitet fylder også meget, og et stigende antal henvendelser handler om selvskade og selvmordstanker.

Pressefoto

BørneTelefonen i Aarhus holder til i Frederiksgade 79 i Aarhus C.

Publiceret 06 November 2019 07:17