Aftensmad i vinterherberget.

Aftensmad i vinterherberget. Foto: Helene Bagger

Nødråb fra vinterherberg i Aarhus: Alvorlig mangel på frivillige

Fem dage før åbningen af vinterherberg i Aarhus er der stor mangel på frivillige

Søndag 10. november slår vinterherberget i Aarhus dørene op for byens hjemløse, der har brug for et sted at sove.

Vinterherberget skulle egentlig først åbne i slutningen af november, men åbningen er blevet fremrykket, fordi der er et stor pres på blandt andet Kirkens Korshærs varmestue.

Det oplyser Blå Kors i en pressemeddelelse. Blå Kors, Kirkens Korshær, Røde Kors, Aarhus Domprovsti og Aarhus Kommune samarbejder for tredje år i træk om herberget, der har 22 sengepladser.

Desværre er der alvorligt mangel på frivillige her få dage, før herberget åbner.

"Vi mangler mange frivillige. Især nattevagter. Så vi håber virkelig, at der er nogle varme hænder og store hjerter, der hører vores opråb," siger Søren Christensen, der er leder af vinterherberget i Aarhus.

Vinterherberget inviterer derfor til et informationsmøde for personer, der eventuelt kunne tænke sig at være frivillig. Informationsmødet finder sted onsdag 6. november kl. 17.00-18.30 på vinterherberget i Mindegade 12a, Aarhus C.

Altid to frivillige

Vinterherberget oplyser, at der altid er to nattevagter på herberget - en vågen og en sovende.

"Det er meget forskellige mennesker, der melder sig som frivillige. Nogle er studerende, som alligevel skulle sidde og læse hele natten, andre er husmødre, vi har også haft en pensioneret præst, og sidste år var der et ægtepar, som tog rigtig mange nattevagter," fortæller Søren Christensen.

Den vigrigste opgave som frivillig er at være med til at gøre maden klar, skabe god stemning og sørge for, at de hjemløse får en god nats søvn.

"Det er altafgørende for de hjemløses sundhed og mentale overskud, at de undgår at være ude i kulden og regnen en hel nat. Det allerbedste er jo, hvis de hjemløse kan komme ud af deres hjemløshed. I den forbindelse har det stor betydning for deres overskud til at tænke langsigtet, at man får et godt måltid mad og kan sove tørt, trygt og varmt om natten," siger Søren Christensen.

jr

Vinterherberget holder åbent fra 20.30 til 08.00 henover vinteren.

De frivillige skal bemande to forskellige vagter. Den ene er en aftenvagt fra 19.30 til 23.30, og den anden er en nattevagt fra 23.30 til 08.00.

Publiceret 05 November 2019 10:49