Solbjerg IF MTB har været god til at få fat i det voksne publikum, blandt andet har man lavet kvindeholdet 'Torsdags Tøser'.

Solbjerg IF MTB har været god til at få fat i det voksne publikum, blandt andet har man lavet kvindeholdet 'Torsdags Tøser'. Foto: Solbjerg IF MTB

Solbjerg IF's moutainbikere er nomineret til 'Årets Klub'

Det ruller for cykelklubben i Solbjerg, der på få år har fået masser af nye medlemmer. Spørger man formanden, skyldes det lige dele gode reklameevner og hygge

Af
Anders Michaelsen

MOTION Det kan godt være, at underlaget for en mountainbike er fyldt med sten, mudder og huller i vejen, men for mountainbike-klubben Solbjerg IF MTB kører det alligevel som smurt.

Klubben, der blev etableret af fire cykelnørder i 2016, har i dag 110 medlemmer. På kort tid er medlemstallet og interessen for klubben vokset sig så stor, at der i øjeblikket ikke er flere pladser på børneholdene, og efter sommerferien har det også været nødvendigt at tilføje et ekstra voksenhold.

Alt dette er ikke gået ubemærket hen hos DGI Østjylland, som har indstillet Solbjerg IF MTB til 'Årets Klub' ved Danish Bike Award. En indstilling der nu er forvandlet til en nominering.

"Det er kæmpestort, at vi er én ud af fire nominerede til 'Årets Klub' blandt alle cykelklubber i landet og en kæmpe cadeau til alle de frivillige," siger en glad klubformand Troels Ennemark Høiriis til Lokalavisen Aarhus.

Troels Ennemark Høiriis, formand i Solbjerg IF MTB.

Troels Ennemark Høiriis, formand i Solbjerg IF MTB. Foto: Solbjerg IF MTB

Har brugt de sociale medier

Når klubben har fået så mange medlemmer skyldes det ifølge formanden, at klubben har været god til at reklamere for sig selv på de sociale medier og derigennem hverve nye medlemmer.

"At vi er nomineret er, også et udtryk for, at vi gør tingene anderledes end bare at cykle rundt. Vi er gode til at få nye med, og vi prøver at gøre noget ekstra i forhold til de sociale medier," siger formanden.

Klubben har blandt andet lavet sin egen Youtube-kanal med træningsvideoer af forskellige tekniske øvelser på cyklen.

I moutainbikeklubben har man også været i stand til at få fat i det mere modne segment, i det man i år har lavet et hold kun for kvinder - Torsdags Tøser, og et hold kun for mænd - 'Mandfolk på MTB', hvor det har været nødvendigt at lave ekstra hold. Hvilket også har fået DGI Østjylland til at indstille klubben til 'Årets Klub'.

'Torsdags Tøser' på tur.

'Torsdags Tøser' på tur. Foto: Solbjerg IF MTB

Skal være hyggeligt

Men det er ikke kun de sociale medier, der har fået klubben nomineret - det har det sociale samvær også. Troels Ennemark Høiriis har selv prøvet det at køre i en klub, hvor der nærmest kun blev sagt ordene 'hej' og 'farvel' mellem medlemmerne, og sådan har det ikke været meningen, det skulle være i Solbjerg IF MTB.

"Det er det sociale, der tiltrækker mange. For os handler det om, det skal være hyggeligt og sjovt at komme. Vi har nogle fælles træningsture om lørdagen, hvor 40-45 møder op og snakker før og efter. Og mange af dem snakker med nogle, de måske ellers ikke ville have snakket med, hvis ikke de kom her," forklarer han.

Udover fællesture på jernhesten, bliver der grillet og drukket kaffe i klubben. Og så har man 'Byg-og-hyg-dage', hvor børn og voksne kan arbejde og hjælpe med den nyanlagte teknik- og mountainbikebane, Bikepark, som klubben har fået stillet til rådighed af kommunen.

Hvorvidt Solbjerg IF MTB så er 'Årets Klub', bliver formanden og klubbens medlemmer klogere på, når kåringen ved Danish Bike Award finder sted 15. november i Ballerup Super Arena, hvor Dennis Ritter og Chris Anker Sørensen er værter.

Foto: Solbjerg IF MTB

Publiceret 26 October 2019 07:00