Dorte Sielemann Jakobsen er i finalen i Danmarks Bedste Kollega.

Dorte Sielemann Jakobsen er i finalen i Danmarks Bedste Kollega. Foto: HK Østjylland

Dorte fra Aarhus er en af Danmarks bedste kollegaer

Dorte Sielemann Jakobsen fra Aarhus Kommune er i finalen i konkurrencen om at blive kåret til Danmarks bedste kollega

Af
Sofie Amalie Skovsager

Tirsdag formiddag hastede Dorte Sielemann Jakobsen til akut møde på sit arbejde uvidende om, hvad mødet drejede sig om. Her blev hun mødt af et firedobbelt brag fra konfetti-kanoner. Mødet var i virkeligheden indkaldt med formålet om at markere, at Dorte var blandt de ti finalister i konkurrencen om Danmarks Bedste Kollega. Det oplyser HK Østjylland i en pressemeddelelse.

"Jeg blev mega overrasket. Jeg havde overhovedet ikke lugtet lunten, og så stod I der. Det var da fantastisk dejligt," sagde en rørt og overvældet Dorte Sielemann Jakobsen.

Dorte er administrativ medarbejder i Aarhus Kommunes myndighedscenter for Børn og Familier, som ligger i den nye kommunale bygning på Karen Blixens Boulevard i Gellerup. Hun blev nomineret af sin kollega Nana Lykke.

"Hun er en rigtig god kollega og betyder rigtig meget både professionelt og socialt, hvor hun bare formår at bakke op, træde til og være der. Og det har en kæmpe værdi for mig og min arbejdsplads, så det synes jeg, der skal sættes ekstra pris på," siger Nana Lykke.

Det er femte år i træk, at HK Østjylland står bag kåringen af Danmarks Bedste Kollega. Alle med en god kollega kunne nominere, og i år blev næsten 2.100 indstillet.

Gode kollegaer øger trivslen

HK Østjylland havde taget en kæmpemæssig chokoladekage med til Dorte og kollegaerne. Formand for HK, Hans-Henrik Hansen påpeger, at gode kollegaer er vigtigt på arbejdspladsen.

"Gode kollegaer øger trivlsen på arbejdspladsen. Der er kun ti finalister, og der er du gået foran, men enhver nominering er jo en sejr. Det, der betyder noget, er at have nogle gode kolleger at møde på arbejdspladsen."

HK Østjylland havde taget en kæmpemæssig chokoladekage med til Dorte og kollegaerne.

HK Østjylland havde taget en kæmpemæssig chokoladekage med til Dorte og kollegaerne. Foto: HK Østjylland.

Dorte Sielemann Jakobsen er også arbejdsmiljørepræsentant, og der var bred enighed blandt kollegerne om, at hun er blandt de bedste til at gøre godt arbejdsmiljø endnu bedre, så dagligdagen bliver god.

Kåringen i konkurrencen om Danmarks Bedste Kollega finder sted i næste måned i Cirkusbygningen i København, hvor en af de ti finalister kåres som Danmarks Bedste Kollega. Vinderen vælges af en jury med medlemmer fra arbejdspladser, arbejdsgivere og fra HK Østjylland.

Publiceret 25 October 2019 08:49