Kim Dreehsen har haft åbningstravlt med masser af kunder, og med at få styr på de ting, der nu engang skal være styr på - heriblandt opsætningen af et nyt skilt.

Kim Dreehsen har haft åbningstravlt med masser af kunder, og med at få styr på de ting, der nu engang skal være styr på - heriblandt opsætningen af et nyt skilt. Foto: Anders Michaelsen

Grappa-familien er rykket til Risskov

De italienske spisesteder Piccolo og Grappa Deli, man i forvejen kender fra åen, har åbnet overfor Belllevuehallen. Det første sted væk fra midtbyen

Af
Anders Michaelsen

MAD Det vrimler med kokke, håndværkere, en fotograf og ind ad døren kommer også enkelte, der vil bestille bord til senere på ugen. Og så er klokken kun 10 om formiddagen. Grappa Deli og Piccolo er åbnet på hjørnet af Vestre Strandallé og Nordre Strandvej, lige over for Bellevuehallen.

Lokalavisen Aarhus er kommet dagen efter den tidlige åbning for de lokale, som postomdelt fik en invitation med halv pris på menukortet. Med rød løber og lys ude foran kunne Risskov-beboerne ankomme til det nye italienske spisested.

"Folk var meget positive, der var udsolgt og der blev spist op," konkluderer en glad, men træt Kim Dreehsen, som er produkt- og udviklingschef i Jakobsen og Co.

Den nyåbnede italienske deli og restaurant er en fortsættelse af Grappa- og Piccolokonceptet, man kender fra byen. Her er både eget bageri, pastaværksted, restaurant og deli kombineret i en og samme bygning. I restauranten kan man få frisk pasta, risotto, pizza, og fjerkræ og porchetta stegt på rotisserie samt cicchetti - små italienske retter.

Restaurant Picollo og Grappa Delis ydre skiller sig ud fra omgivelserne og lyser op om aften.

Restaurant Picollo og Grappa Delis ydre skiller sig ud fra omgivelserne og lyser op om aften. Foto: Kim Dreehsen

Klager ikke over placeringen

Ude fra gadebilledet kan forbipasserende kigge ind i den arkitekttegnede og cirkelformede bygning med patinabelagte overflader og gennem glasfacaderne se kokkene, der står og laver hjemmelavet pasta. Bygningen, der er tegnet af arkitektnaboerne Gandrup, Krabbe og Vang tværs ovre på den anden siden af krydset, kalder på opmærksomhed.

Den nye italienske deli og restaurant er lejer hos ejendomsfirmaet Bricks, som står bag byggeriet. Her har en af visionerne fra bygherren været at skabe mere liv på Nordre Strandvej.

Hvorvidt den nye restaurant kan være med til det, vil tiden vise, men Kim Dreehsen, der selv har været kok i 25 år og været med til at starte 10 restauranter og bagerier, er godt tilfreds med den nye lokation.

"Vi kan ikke klage over stedet og placeringen, der er masser af trafik om dagen, og man bliver set i gadebilledet her. Især når det er mørkt, lyser stedet virkelig op," siger Kim Dreehsen.

Mad ala Antonios mor

Det er første gang, at firmaet Jakobsen og Co., som står bag spisestederne Grappa, Piccolo, samt Rømer og Café Viggo, der alle sammen ligger i midtbyen, rykker udenfor centrum. Uffe Jakobsen er ejeren bag og står med planer om at rykke flere spisesteder ud fra midtbyen.

Her kan det nye og første sted i Risskov så konkurrere med de mange bagerier på Nordre Strandvej om cafékunderne. Uanset om det er morgenmad, frokost, aftensmad eller små italienske 'aperitivi' og drinks, man kommer efter, så er det italiensk, man får.

"Det italienske køkken er et simpelt køkken. Men når du har få ingredienser, skal du til gengæld også gøre dig umage for, at det smager noget. Der skal være autenticitet i det, vi laver. Det skal ikke bare være dansk mad, der er oversat til italiensk. Når vi er tvivl om noget, skal vi spørge os selv; 'hvad ville Antonios mor have gjort?' Det er vores mantra," siger Kim Dreehsen.

Den nye Grappa Deli har åbent 9-21 alle dage, mens restaurant Piccolos køkken har åbent mandag til torsdag fra 17-21, fredag og lørdag til klokken 22 og søndag fra 9-15.

Publiceret 23 October 2019 06:00