Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser

Chefredaktørens klumme

: Undskyldningen er accepteret, Anne Sophie Hermansen

Lokalavisens chefredaktør glæder sig over, at københavnsk kulturredaktør har revideret sit syn på Aarhus, hun har omtalt som 'et sted du tager til for at dø'

Af
Claus Krogh

Ting tager tid. Og det har åbenbart taget den kære københavneravis Berlingske - også kendt som Tante Berlingeren - utrolig lang tid, at finde ud af, at Aarhus er en skøn by med masser af liv.

Avisens kulturredaktør Anna Sophia Hermansen har tidligere omtalt Aarhus som "et sted du tager til for at dø". Noget hun i sidste uge brugte en hel kommentar på at undskylde og erkende, rent faktisk var noget tåbeligt københavnervrøvl. Og det er da herligt, at man helt inde i Pilestræde (midt i hjertet af København, hvor avisen har til huse), endelig har løftet den kulturelle kikkert lidt og set på, hvad der egenlig sker der udenfor Valby Bakke. Tænk sig, hvad der ville ske, hvis man besøgte andre driftige jyske byer som Esbjerg, Sønderborg eller Aalborg? Hvilket perspektiv på Danmark ville man så ikke få? Men det er en helt anden sag.

I denne avis har vi i flere år skrevet artikler om fornem international anerkendelse, som er regnet ned over vores by. Store internationale medier som New York Times og The Guardian har skrevet, at Aarhus er et "must see" sted. En by du bare skal se og som bør være på enhver storbyelskers bucketlist. Det har så taget Anne Sofie Hermansen lidt længere tid, at komme til samme konklusion. Men vi accepterer undskyldningen og vil gerne byde Anne Sophie Hermansen velkommen en anden gang.

I kommentaren fremhæves Aros, MoMu, Isbjerget og Dokk1 - og det er da ved Gud også fornemme attraktioner. Men Anne Sophie Hermansen misser pointen i forhold til, hvorfor Aarhus er en dejlig by at bo i og besøge.

Nok har vi disse herlige attraktioner - men noget af det allervigtigste, og det der gør Aarhus særlig dejlig, er de mennesker, der bor her i byen. Det er ikke helt uden betydning, at vi har mere end 40.000 studerende i byen. De sætter deres umiskendelige ungdommelige positive aftryk på vores by. Aarhus er også kendetegnet ved, at der rent faktisk bor en masse mennesker inde i byen. Modsat København, hvor store dele af den indre by affolkes efter arbejdstid. Et andet vigtigt aspekt er nærheden til naturen. Skovene omkring Aarhus kan nås på gåben af alle. Det er noget af det, der gør Aarhus helt speciel og ikke bare et sted, du tager til for at dø.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 21 October 2019 11:30