Vindergrydelapper.

Vindergrydelapper. Pressefoto

Tina fra Aarhus har lavet Danmarks fineste grydelapper

Et par naturtro rødspætte-grydelapper sikrede 31-årige Tina Hougaard Friis 1. præmien i ugebladet Hjemmets konkurrence om DM i grydelapper

For andet år i træk har ugebladet Hjemmets læsere hæklet og strikket de fineste, sjoveste og mest fantasifulde grydelapper og sendt dem ind til Hjemmets konkurrence, DM i grydelapper. Det oplyser Egmont Publishing, som udgiver Hjemmet.

"Det er lige før, man kommer til at stege den," udbrød et af jurymedlemmerne spontant, da hun så Tina Hougaard Friis' meget naturtro rødspætte-grydelap med kuglerunde øjne, karakteristisk fiskemund, finner og broderede røde "spætter".

Tina Hougaard Friis' grydelap, som er kåret som landets flotteste.

Tina Hougaard Friis' grydelap, som er kåret som landets flotteste. Pressefoto

Og rødspættegrydelapperne løb da også med 1. præmien i dysten.

Årets vinder, 31-årige Tina Hougaard Friis fra Aarhus, lærte sig selv at hækle en aften for 10 år siden, hun kedede ved at se en video på YouTube. Siden har hun været bidt af hækling, og hun følger sjældent en opskrift. Vinder-rødspætten er da også hæklet i fri hånd.

"Jeg ville gerne hækle en grydelap, som jeg ikke selv har set før. Valget faldt på en rødspætte, fordi jeg synes, at det er en lidt sjov fisk, og så passer dens form lige til en hånd," fortæller Tina Hougaard Friis.

Tina Hougaard Friis fra Aarhus har hæklet i 10 år.

Tina Hougaard Friis fra Aarhus har hæklet i 10 år. Pressefoto

Til hverdag læser Tina Hougaard Friis æstetik og kultur på Aarhus Universitet. Og når det gælder håndarbejde, er det ikke grydelapper, hun gør sig i. Hun hækler derimod blæksprutter til Spruttegruppen, som hun også står i spidsen for. Spruttegruppen er en frivillig organisation, der indsamler hæklede blæksprutter til for tidligt fødte.

Vindergrydelapperne og de øvrige ni finalister kan ses i denne uges nummer af Hjemmet.

Publiceret 21 October 2019 11:27