Foto:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Myndigheder undersøger AGF's tilskuerrekord

Politi og brandvæsen kigger nu på stadionrekord med 22.175 mennesker

Af
Mikkel Hemmer-Hansen

JP Aarhus

Var det forsvarligt og lovligt, at der søndag blev lukket 22.175 mennesker ind på Ceres Park til superligaopgøret imellem AGF og Silkeborg? Det vil Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi nu undersøge.

På Ceres Park er der 19.433 siddepladser, og de resterende mennesker blev til søndagens kamp, der resulterede i stadionrekord, derfor lukket ind på løbebanen og på betondækket imellem øverste og nederste sektion, ligesom flere satte sig på trappeopgangene.

»Der har været skriverier i pressen og på de sociale medier om, at der var lukket for mange ind. Politiet og øvrige myndigheder er nu ved at undersøge de nærmere forhold, og indtil vi er færdige med det, har vi ikke yderligere kommentarer,« siger Johnny L. Damgård, der er beredskabsinspektør ved Østjyllands Brandvæsen.

Ifølge AGF var det både i orden og lovligt at lukke flere end 19.433 ind på Ceres Park.

»Ceres Park er godkendt til op 50.000 personer til events. Så det er ikke det sikkerhedsmæssige, der har været problemet,« udtaler AGF-direktør Jacob Nielsen.

Mange billetter i omløb

Spørgsmålet er dog, om de 50.000 gæster også gælder i forbindelse med fodboldkampe, eller om det kræver en særlig godkendelse. Det vil myndighederne nu undersøge.

Grunden til, at der kom så mange til søndagens kamp, var, at der var gratis adgang. Alle interesserede kunne hente op til fire fribilletter per person, og da AGF har erfaring med, at mange ikke benytter deres fribilletter, var der udstedt betydeligt flere end 19.433.

Det resulterede søndag i 22.175 gæster på Ceres Park, ligesom flere hundrede gik forgæves og blev afvist i døren, da AGF på et tidspunkt ikke lukkede flere ind.

Publiceret 21 October 2019 18:00