Jørgen Hansen og Steen Schou er nykårede verdensmestre i det koncentrationskrævende kortspil bridge.

Jørgen Hansen og Steen Schou er nykårede verdensmestre i det koncentrationskrævende kortspil bridge.

Kort og godt: Aarhusianere vinder VM i bridge

Steen Schou og Jørgen Hansen var med på danske seniorlandshold, der netop har vundet VM i bridge i Kina: Nu går de efter EM-guld til næste år

Af
Kim Skovrup Andersen

seniorliv De kom i den grad til kort i Kina. På den gode og vindende måde. 63-årige Jørgen Hansen og 67-årige Steen Schou fra Aarhus Bridgeklub kan kalde sig for verdensmestre i bridge. De to var med på det danske seniorlandshold, som efter fjorten dages koncentrationskrævende kortspil gik hele vejen i Wuhan.

"Vi var med i den afgørende del og er det par, der har spillet mest ovre i Kina, så vi er da glade og stolte," fortæller Steen Schou fra sit stuebord i sin Brabrand-villa.

Han har spillet bridge i 49 år, mens hans makker, Jørgen Hansen, har dyrket sporten i 42 år. Hver torsdag træner de fire timer i Vanggård Centret, hvor Aarhus Bridgeklub holder til.

Med medaljer.

Med medaljer.

"Vi har kendt hinanden i mange år gennem bridge, men det er først i de seneste fem år, at vi har spillet sammen," siger Jørgen Hansen og fortsætter:

"Det fascinerende ved bridge er, at der ikke er to spil, der er ens. Og sådan er det stadigvæk efter så mange år. Alle spil er fascinerende, og det er tankevækkende, at du må ikke lave ret mange fejl, for så har du tabt."

"Bridge er et kompliceret spil, fordi der er så utroligt mange måder, kortene kan være fordelt på, men det er klart, at jo mere du træner og jo mere erfaring du har, desto lettere kan man sige, det er," siger Steen Schou.

Finale mod England

Finalen mod England var tæt og foregik over to dage, og det var historisk, da det danske seniorlandshold kunne lade sig hylde som det bedste land blandt 24 kvalificerede.

Det er nemlig første gang, at Danmark vinder VM-guld i seniorklasse.

"VM er den mest prestigefyldte turnering, fordi man skal kvalificere sig, og det gør det altså ekstra stort at vinde," forklarer Jørgen Hansen.

Og hvordan blev det historiske VM-guld så fejret?

"Der var en banket efter præmieoverrækkelsen, men vi var ikke mange, der brød os om maden. Så vi gik ud i byen og spiste og fik et par øl eller tre. Vi skulle også flyve en lang tur hjem dagen efter. Men vi fejrede det da lidt på flyveturen," fortæller Jørgen Hansen.

Et jublende seniorlandshold, der tog VM-guld i Kina. Det er Steen Schou i de røde bukser, og ved siden af ham står makkeren Jørgen Hansen.

Et jublende seniorlandshold, der tog VM-guld i Kina. Det er Steen Schou i de røde bukser, og ved siden af ham står makkeren Jørgen Hansen.

Næste store mål for de nykårede verdensmestre er EM til næste år:

"Det giver selvfølgelig blod på tanden et vinde VM. Så vi vil da gerne vinde EM," fastslår Steen Schou og suppleres af sin makker, der kommer med følgende melding:

"Nu må vi jo være blandt favoritterne. EM foregår på Madeira, og der må det da være muligt at få en fadøl, hvis vi vinder. Det kunne man sgu ikke i Kina," siger Jørgen Hansen grinende.

Sådan ser guldmeldaljen ud.

Sådan ser guldmeldaljen ud.

Fakta om bridge

  • Kortspillet er mindst 3.000 år gammelt, men kontraktbridgen som spilles i dag er fra 1925. Spillet blev opfundet af amerikaneren Vanderbilt på et krydstogt. Bridge er siden blevet kaldt det mest geniale spil, menneskehjernen har udtænkt. Den enorme popularitet kan til dels tilskrives det brede spektrum af menneskelige egenskaber, spillet udfordrer: Fantasi, logisk sans, etik, psykologi, samarbejdsevne og selvdisciplin. Men også spillets astronomiske muligheder er fascinerende: Kortene kan fordeles på 1 milliard x 1 milliard x 20 milliarder måder til de fire spillere. Ingen bliver nogensinde udlært.
  • I Danmark er der i alt 25.123 medlemmer i Dansk Bridgeforbund fordelt på 308 forskellige klubber.

Kilde: Dansk Bridgeforbund

Publiceret 20 October 2019 10:00