Se videoen:

Bilister blæser på bomme og signal ved letbane-overkørsel

Flere bilister kørte over letbaneoverkørsel fredag eftermiddag i Mørke, selvom bommene var nede. Michael Borre, direktør for Aarhus Letbane, kalder det for sindssygt farligt og uansvarligt

Af
Jonas Wrede Hansen

Video: Øxenholt Foto

Et nedbrud på letbane-systemet medførte fredag eftermiddag, at letbane-togene holdt stille. Det gjorde også, at bommene ved en overgang i Mørke blev nede i længere tid end normalt, imens signallamperne blinkede og klokkerne gav lyd om, at et tog var på vej. Det betyder jo, at man som trafikant skal holde tilbage. Der kom dog ikke noget tog, og det fik flere bilister til at miste tålmodigheden. Som det kan ses på videoklippet i toppen af artiklen, valgte nogle bilister at køre over overgangen, selvom bommene var nede.

Ifølge Lokalavisen Aarhus' oplysninger var det ikke bare den ene bil, som man kan se på videoen, men flere biler, der kørte over overgangen, imens bommene var nede.

Michael Borre, der er direktør for Aarhus Letbane, bekræfter, at bommene på overgangen i Mørke fredag eftermiddag var nede i længere tid, selvom der ikke kom tog, og han fortæller også, at han er bekendt med, at flere bilister valgte at køre over på trods af, at bommene var nede.

"Det er sindssygt farligt og uansvarligt. Hvis der pludselig var kommet et tog, ville det gå helt galt. Det står i færdselsloven, at der er fuld stop, når overkørslen er tændt, og så er det vigtigt, at man overholder det," fortæller han til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Bilisterne ved jo ikke, hvorfor bommene er nede i længere tid. Så hvis nu der holder et tog, som pludseligt sætter i gang og kører ud foran snuden på bilisterne, så ender det galt."

Tog blokerede for bommene

Letbane-trafikken var udfordret alle steder fredag eftermiddag, oplyser Michael Borre.

"Vi havde et nedbrud fredag eftermiddag, der gjorde, at vi holdt stille over det hele i en periode på grund af en fejl på systemet. Så genoptog vi driften senere. Og da vi standsede trafikken, der er det vores formodning, at det tog, der holdt ved Mørke Station, muligvis har blokeret for, at bommene kunne gå op igen," fortæller letbane-direktøren, der dog samtidig påpeger, at man først på mandag kan fastslå, hvad der var årsag til, at bommene ikke gik op.

I den tid, som bommene var nede i Mørke, oplyste Aarhus Letbane på sin hjemmeside, at man skulle finde andre veje at køre, da det ikke var muligt at komme over letbane-overkørslen.

Publiceret 19 October 2019 00:00