Charlotte Justesen har for nyligt slået dørene op til Newdress i Skødstrup.

Charlotte Justesen har for nyligt slået dørene op til Newdress i Skødstrup. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Butikken Newdress er åbnet med tøj til kvinder i alle aldre

Charlotte Justesen har netop åbnet kvindetøjsbutikken Newdress i Skødstrup

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

tøj Tøjbutikken Newdress på Bytorvet 11 i Skødstrup er vendt hjem. Vendt hjem til byen, hvor det hele startede for 12 år siden og tæt på familiens hjem.

Charlotte Justesen åbnede i januar 2007 Sophias Choice sammen med sin mand Martin Clausen. Her solgte de børne- og kvindetøj, og de havde også en afdeling i Auning, men da finanskrisen for alvor kradsede, valgte de at flytte begge butikker ind til Aarhus Centrum. Her blev de første år tilbragt i Vestergade, inden butikken i 2013 rykkede til Skt. Clemens Stræde, men nu var tiden inden til, at familien trængte til at komme hjem til Skødstrup igen.

"Vi havde egentlig besluttet, at vi kun ville køre butikken online, for der var ingen ledige lokaler i Skødstrup. Der var dog et ledigt lokale, men det var på 300 kvadratmeter, så det var for stort. Skæbnen ville så, at min mand var ved at renovere facaden på vores hjem længere nede ad gaden, og det så udlejeren af det ledige lokale. Han spurgte, om vi ikke skulle åbne butik igen her i byen, og de kom derfor i snak. Det viste sig, at udlejer ville sætte en væg op og gøre lokalet mindre, og sådan fik jeg min butik," fortæller Charlotte Justesen med et stort smil og glæder sig over, at hun nu har en butik på 100 kvadratmeter fyldt med tøj til kvinder i alle aldre.

Fra tæpper til træ

Da hun i første omgang så lokalet, kunne hun slet ikke forestille sig, at det nogensinde kunne blive, som hun ønskede det. Der var gulvtæpper på, og der var ifølge Charlotte ikke særlig indbydende, men så trådte hendes handyman Martin til.

"Han sagde, hvis vi nu gjorde det her, og hvis vi nu ændrede det her, og hvis og hvis. Og på den måde så blev det hele, som jeg gerne vil have det, og min sjæl er puttet ind i det, så det er blevet godt," siger en begejstret Charlotte Justesen.

Klar fra New York

Indehaveren af Newdress var på tur med sin datter til New York, og kom hjem dagen før, butikken skulle åbne. Det betød, at hendes mand fiksede de sidste ting og gjorde alt klar til den store åbningsdag, og dermed var alt om jetlag udskudt. Hun nåede da heller ikke at blive træt, for det væltede ind med kunder.

"Jeg kom hjem klokken 21.30 dagen før, vi åbnede fredag 27. september. Jeg var helt nervøs for, om der mon var mennesker på gaden i Skødstrup om dagen, men der kom en masse kunder, og de kunne huske mig både fra Aarhus-tiden og fra dengang, jeg havde butik herude. Jeg sad slet ikke ned hele fredagen og fik kun lidt vand - jeg blev virkelig glad for, at så mange kom forbi. Min mand havde simpelthen gjort butikken så flot - han er så god," siger en taknemmelig Charlotte Justesen.

Tættere på familien

Newdress ligger præcis 137 skridt fra familiens hjem, og det betyder, at Charlotte Justesen ikke kun er kommet tættere på privaten, men også på børnene. Hendes søn og datter dumper nemlig tit forbi for at sige hej, og det er noget, der bringer smilene frem hos moren.

"Alle er glade. Vi har fået en helt anden frihed, og jeg er så glad for, at jeg er tilbage i byen," siger hun.

Hun vægter det lokale liv i Skødstrup højt, og det betyder meget for hende, at hun kan være med til at tilføre liv til byen, som siden hun senest havde butik i Skødstrup, er vokset en hel del, ligesom der også er kommet flere butikker.

Publiceret 19 October 2019 08:00