Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

"Aarhus er et sted, du tager til for at dø": Nu undskylder kendt redaktør for arrogant holdning

Berlingskes kulturredaktør Anne Sophia Hermansen kan godt se nu, at Aarhus faktisk slet ikke er så provinsiel og pinlig, som hun gik rundt og troede

"'Aarhus er et stort friluftshospice', erklærede jeg selvhøjtideligt, "et sted, du tager til for at dø", og vendte så ryggen til byen for atleve videre i København," sådan skriver Berlingskes kulturredaktør Anne Sophia Hermansen i en klumme i dagens Berlingske.

Det er svært at forestille sig, at selvsamme klumme ender med en lang række af roser til Aarhus. Men det gør den, for Anne Sophia Hermansen bruger sin plads i dagbladet til at undskylde for den arrogante og nedladende holdning, som hun tidligere i sit liv havde.

"For sandheden er, at Aarhus ikke længere er provinsielle og pinlige Århus. Eller også erdet bare mig, der er blevet lidt mere voksen, sikkert en kombination," skriver hun blandt andet videre i klummen.

Og så flyder det ellers med kærlighed til den by, som Anne Sophia Hermansen selv forlod i 2000. Der bliver sendt ros af sted til Dokk1, Isbjerget på Aarhus Ø, Aros og Moesgaard, inden hun slutter af med at understrege, at: "Aarhus er færdig med at være noller."

jwh

Publiceret 19 October 2019 14:01