Ejendommen set fra gaden.

Ejendommen set fra gaden.

50 nye lejligheder i Mallingparken er klar til indflytning i 2020

De nye lejligheder i Malling er primært tænkt til seniorer og børnefamilier for at mikse alderen

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byggeri På Starupvej i Malling er der ved at blive opført 50 nye lejligheder, der står klar til indflytning næste år.

Bag byggeriet står Jørn Klokkerholm, der er direktør i AMJ Gruppen, og indtil videre er der meget, der tyder på, at det var en klog beslutning at byde på grunden, da Aarhus Kommune sendte grunden i udbud. Aarhus Kommune havde et krav om, at der skal opføres lejligheder på grunden.

"Det var bestemt rigtigt set af kommunen, at der skal bygges lejligheder. Ud af de 50 der bliver bygget, er der allerede otte, der er lejet ud. De er attraktive for både de lidt ældre borgere, der gerne vil have solgt deres hus og for børnefamilier. Jeg håber, at det kan skabe glæde på tværs af aldre, at der forhåbentlig kommer til at bo både ældre og børnefamilier i lejlighederne," siger Jørn Klokkerholm.

Visualisering af bebyggelsen.

Visualisering af bebyggelsen.

For at skabe interesse for begge grupper bliver der opført petanquebane og også legeplads, ligesom der kommer fællesarealer med borde og bænke. Grunden med de 50 lejligheder er på én hektar, så der er god plads, og planen er, at beboerne selv skal være med til at indrette udearealerne, så de bliver, som de ønsker det.

"Det er vigtigt for os, at der en god interaktion mellem beboerne, og at trivslen er høj. Vi har sat en husleje, der er attraktiv for alle aldre," siger Jørn Klokkerholm.

Et-plans boliger

De 50 lejligheder bliver opført i ét plan på 80 og 90 kvadratmeter. Nogle ligger i stuen, mens andre ligger på førstesal. 34 af dem er på 80, mens de resterende 16 er på 90 kvadratmeter, og de bliver bygget i fire blokke, hvor der vil være tre blokke med 10 lejligheder og en med 20. Til boligerne i stueplan er der en have med, og dem på førstesal har en altan.

Karre med haver.

Karre med haver.

"Lejlighederne bliver indrettet sådan, at man kan køre direkte ind udefra med en kørestol, ligesom alle dørene i huset også er brede nok til, at der kan komme en kørestol igennem," fortæller Jørn Klokkerholm.

Åbne og lyse rum

Vedligeholdelsesfrie materialer samt lyse og åbne rum har været vigtigt i byggeriet.

"Vi følger de normer, der er for byggeri, og lejlighederne er både meget lyse og åbne. Der er et godt lysindfald fra et stort vindue, og ikke mindst så er der masser af skabsplads. Vi har sørget for, at der er alt i hårdehvidevarer - både opvaskemaskine, tørretumbler, vaskemaskine og så videre," oplyser Jørn Klokkerholm.

Legepladsen i området.

Legepladsen i området.

Parkeringspladsen.

Parkeringspladsen.

Håndværkerne er foran tidsplanen, hvilket betyder, at man forventer, at de første kan flytte ind i boligerne i marts, mens de sidste boliger forventes at stå færdige i maj.

Mallingparken

  • Lejlighederne bliver bygget på Starupvej 13 i Malling
  • Der er genveksanlæg i boligerne
  • Lejligheder på 80 kvadratmeter med altan koster 7450 kroner om måneden
  • Lejligheder på 80 kvadratmeter med have koster 7950 kroner om måneden
  • Lejligheder på 90 kvadratmeter med altan koster 8450 kroner om måneden
  • Lejligheder på 90 kvadratmeter med have koster 8950 kroner om måneden
  • Man forventer et varmeforbrug på cirka 3-400 kroner om måneden
  • Se mere på mallingparken.dk

Publiceret 18 October 2019 07:00