Rikke Bank sælger blandt andet skind i sin nye butik LuksusBank i Brabrand.

Rikke Bank sælger blandt andet skind i sin nye butik LuksusBank i Brabrand. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Luksus genbrugsbutik er åbnet i Brabrand

LuksusBank er navnet på en helt ny secondhand-butik, der netop er åbnet på Langdalsvej

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

genbrug Hun hedder Bank til efternavn, og hendes nyåbnede butik er et sted, hvor man kan få opbevaret alle sine gode ting, så navnet LuksusBank var oplagt for Rikke Bank, da hun skulle navngive sin nye secondhand-butik på Langdalsvej 75 i Brabrand.

I LuksusBank kan man leje en bøjle, en reol eller en gulvplads, hvis man har noget kvalitetsgenbrug, man gerne vil have Rikke Bank til at sælge. Hun tager 20 procent af salget, og de resterende 80 procent går til sælgeren af den enkelte vare.

"Der findes mange andre steder, hvor man kan leje en reol og sælge sine varer, men der findes ikke mange, hvor det er luksusvarer," siger Rikke Bank, der sælger interiør, møbler, smykker, tøj og sko.

Hendes idé til butikken har hun haft i et par år, og den er opstået, fordi hun ofte undrede sig over, hvorfor der ikke er flere, der lejer reoler ud med luksusvarer.

Med kvalitets og luksus-tanken vil hun gerne have mulighed for at sige nej til en vare på hylderne.

"Jeg vil gerne holde et niveau - det skal enten være mærkevarer eller lækkert design, og så skal det være i god stand og være tidssvarende. Der lugter ikke af genbrugsbutik, og det ligner heller ikke et loppemarked her," fortæller Rikke Bank, der tidligere har arbejdet med møbler, interiør og boligtekstiler og i øvrigt elsker at kombinere retro og genbrug med nyt.

God start

Hun åbnede butikken lørdag 5. oktober, og få dage efter har hun allerede godt gang i biksen.

"Jeg har allerede booket godt op i butikken på reolerne og hylderne, så jeg er rigtig glad for den store opbakning, der har været fra lokalsamfundet," fortæller indehaveren af LuksusBank i Brabrand.

Butikken på 320 kvadratmeter er indrettet i rå stil med betongulve og højt til loftet. Der er et repos, som Rikke drømmer om at tage i brug til flere forskellige ting. Det er på 100 kvadratmeter, og der er plads til 40 reoler, men tanken er, at pladsen også skal bruges til events.

"Det kan for eksempel være kundeaftener, firmaarrangementer eller forskellige typer events. Området vil egne sig godt til det, så det er min ambition," fortæller Rikke Bank.

Nye varer

Foruden secondhand-varerne i butikken har hun også nye produkter. Det gælder blandt andet mærket Gai+Lisva fra Højbjerg. Tøjet er bæredygtigt, så for Rikke passede det fint ind i hendes tanker omkring butikken.

"Det bliver Gai+Lisvas kollektions- og vareprøver samt lagervarer, jeg kommer til at have i butikken. Jeg har gjort det samme med Nordal, hvor det primært er anden sortering og udgåede varer, jeg sælger. Jeg er interesseret i at få nogle ind, som laver lækre ting. Jeg har for eksempel nogle skindpuder, der er designet af nogle piger, som har et reklamebureau her i Aarhus," siger Rikke Bank.

Derudover har hun lidt grønne planter og de fortiden populære evighedsbuketter, men tanken er, at hun skal gøre sig endnu mere i det, ligesom hun også har planer om at sælge kaffebønner og chokolade som værtindegaver.

Det har været vigtigt for Rikke Bank, at hendes forretning kunne ligge lige præcis, hvor den gør. Hun ville gerne være i den ende af Brabrand, ligesom hun også gerne vil være tæt på blandt andet butikken Kaiko, der er nabo. Og da hendes mand købte lokalerne ved siden af og åbnede Mr Ruby, som Lokalavisen Aarhus tidligere har skrevet om, var det oplagt for hende at slå til, da lokalerne, hun nu er i, blev ledige.

Publiceret 17 October 2019 08:00