Pressefoto

Saakin Sambuusa: Ny bod på Aarhus Central Food Market

Østafrikansk madkoncept åbner på Aarhus Central Food Market

Saakin Sambuusa er navnet på en ny madbod på Aarhus Central Food Market, som åbner lørdag 19. oktober med nyfortolkninger af østafrikanske familieopskrifter. Det oplyser madmarkedet i en pressemeddelelse.

”Vores oldemor Saakin lavede mad med masser af kærlighed og respekt for råvarerne. Det er hendes opskrifter og værdier - i en moderne fortolkning - som vi gerne vil dele med aarhusianerne. I mødet mellem det østafrikanske og nutidens moderne køkken opstår en unik smagsoplevelse, en helt særlig Saakin-smag, som vi er utroligt stolte over at kunne dele med jer,” fortæller Hamda Ibrahim, der står bag Saakin Sambuusa sammen med søskendeparret Roda Ahmed og Abdi Fatah Ahmed.

Sambuusa og fladbrød

Saakin Sambuusa laver sprøde og krydrede sambusaer.

”Mange kender den indiske samosa, men knap så mange kender den østafrikanske udgave. Det vil vi gerne lave om på, og vi håber, at vi kan være med til at sætte det østafrikanske køkken på Danmarkskortet,” fortæller Hamda Ibrahim.

Pressefoto

Udover sambusaer er der også somaliske fladbrød, Kimis, på menuen. Alle retter laves med økologiske og sæsonaktuelle råvarer, og der vil være noget for både veganere, vegetarer og kødspisere.

På opfordring

Saakin Sambuusa har været på festivaler som Northside og Space og afholdt velbesøgte workshops på Aarhus Central Food Market.

"Rigtig mange har besøgt vores pop up-boder og workshops og efterspurgt, hvor de mon kan finde vores hjemmelavede sambusaer til hverdag. Vi er utroligt glade for, at vi nu kan servere sambusaer for aarhusianerne hver eneste dag, og vi håber, at endnu flere vil gribe chancen for at stifte bekendtskab med den skønne østafrikanske specialitet," fortæller Hamda Ibrahim.

jr

Om Saakin Sambuusa

Saakin Sambusa kan bedst beskrives som det bedste fra to traditionsrige køkkener – det nordiske og det østafrikanske: Kvalitet og enkelthed møder farverne, smagen og charmen fra Østafrika. Deres sambuusa er inspireret af en familieopskrift, som strækker sig flere generationer og bygger på to simple grundværdier: kærlighed til mad og respekt for råvarerne. De arbejder ihærdigt for at bringe disse værdier videre og gøre sambusaen til noget, der kan kendetegnes ved at være lavet af økologiske, lokale, smagfulde og sunde råvarer.

Om Aarhus Central Food Market

Aarhus Central Food Market er et mad-mekka med inspirerende og sanselige madoplevelser for enhver smag. Madmarkedet åbnede i 2016 på Skt. Knuds Torv 7-9 i Aarhus. På Aarhus Central Food Market finder madglade foodies alverdens frisklavede retter og gastronomiske oplevelser under ét tag. Bag markedet står Danish Design Restaurants, som også har en række andre restauranter i Aarhus, blandt andet Spisesalon, Villa Dining og Nordisk Spisehus.

Kilde: Aarhus Central Food Market

Publiceret 16 October 2019 00:00