Sammen med borgmester for Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, klippede direktør for Teknologisk Institut, Søren Stjernqvist, snoren til det nye center.

Sammen med borgmester for Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, klippede direktør for Teknologisk Institut, Søren Stjernqvist, snoren til det nye center. Pressefoto

Aarhus får Skandinaviens første center for industriel 3D-print

Dankse virksomheder får fremover mulighed for at stifte bekendskab med 3D-print i metal

Af
Sofie Amalie Skovsager

Teknologisk Institut oplyser, at man har åbnet et nyt center for Industriel 3D print på Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus C. Det nye center blev indviet af borgmester Jacob Bundsgaard og direktør for Teknologisk Institut, Søren Stjernqvist.

Center for Industriel 3D-print (DI) er navnet, og det er det første af sin slags i Skandinavien. Her får danske virksomheder adgang til at 3D-printe emner i metal samt uddannelse i teknologien.

Centeret skal accelerere udviklingen

Centeret tilbyder 3D-metalprint, hvor emner i for eksempel stål, aluminium og titanium kan printes ud fra en digital CAD-tegning. Det gør det muligt for virksomhederne at tilbyde mere individuelle eller fleksible produkter.

Samtidig giver teknologien nye muligheder inden for design, produktionstid og pris, og den gør virksomhederne i stand til at tilpasse sig et marked, hvor der er stigende krav om fleksible produkter og korte deadlines.

Dansk Industri ser en stor mulighed i, at flere danske virksomheder går i gang med 3D-print i metal – eller som minimum begynder at opbygge viden omkring teknologien:

"Vi håber, at det nye center kan inspirere flere danske virksomheder til at se potentialerne i 3D-metalprint og give dem lyst til selv at prøve kræfter med den nye teknologi. Det kan være en god måde at lave fleksible produkter og hurtig levering for danske fremstillingsvirksomheder," siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Publiceret 14 October 2019 17:25