Anders Weinreich (til venstre) og Jesper Lajer har oprettet Skærsliberen.dk og har allerede stor succes, selv om virksomheden kun har eksisteret i få uger.

Anders Weinreich (til venstre) og Jesper Lajer har oprettet Skærsliberen.dk og har allerede stor succes, selv om virksomheden kun har eksisteret i få uger. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Gammelt job i nye klæder:

Disse fyre kommer hjem til dig og sliber dine knive

To kammerater har netop startet Skærsliberen.dk

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

knivsliber "Jeg sliber knive, jeg sliber sakse." Sådan kunne det lyde i gaderne for mange, mange år siden, og nu er faget blevet vækket til live igen, dog uden sang.

30-årige Anders Weinreich og 29-årige Jesper Lajer står bag den nye virksomhed Skærsliberen.dk, hvor deres samarbejdspartnere går rundt fra dør til dør og sliber knive.

De to unge herrer startede virksomheden en uge, inden Lokalavisen Aarhus var på besøg, og siden dag ét har der været masser af kunder i biksen. De lagde ud med at teste konceptet af i Beder og Malling, men allerede tre dage efter opstarten udvidede de til Odder, Mårslet, Højbjerg, Tranbjerg og Solbjerg, og nu er tiden også inde til, at Risskov og Skødstrup kommer med.

"Alle husstande har jo en kniv, men mange ved ikke, hvor de skal gå hen for at få slebet den. At være skærsliber er jo en gammel ting, som vi er med til at genoplive, og det er meget oppe i tiden at få alt muligt bragt hjem, blandt andet rengøringshjælp. Derudover er genbrug også populært, så hvorfor ikke få ens knive til at holde længere ved at få dem slebet?" Lyder det fra Anders Weinreich og Jesper Lajer.

Ikke langt fra tanke til handling

Anders, der bor i Hinnerup, og Jesper, der i dag bor i Risskov, har kendt hinanden siden folkeskoletiden i Søften i Favrskov. Som voksne har de atter fået kontakt til hinanden, og da de begge har erfaring som selvstændige og indenfor iværksætteri, var der ikke langt fra tanke til handling, da ideen om at oprette Skærsliberen.dk opstod for få uger siden.

Mikkel Hvedegaard, der har Hvedegaard Knive, har været konsulent for Weinreich og Lajer, og han har stillet sit værksted til rådighed samt hans ekspertise.

"Man kan godt gøre en billig kniv bedre ved at slibe den. Hvis man vedligeholder en kniv, så lever den længere end dig," siger Mikkel Hvedegaard.

At slibe knive er et gammelt håndværk. Mikkel Hedegaard har været konsulent for Anders Weinreich og Jesper Lajer i Skærsliberen.dk

At slibe knive er et gammelt håndværk. Mikkel Hedegaard har været konsulent for Anders Weinreich og Jesper Lajer i Skærsliberen.dk Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

For både Anders Weinreich og Jesper Lajer er det vigtigt, at der med deres firma også bliver tænkt på klimaet, og at man ikke bare går ud og køber nyt, når det, man har, ikke virker mere.

"Stål forurener jo en del, så på den måde er det også godt for klimaet, hvis man får slebet sin kniv i stedet for at smide den ud," siger Jesper Lajer.

Knivloven

Ved at skærsliberne kommer ud til kunderne privat, får Skærsliberen.dk heller ikke problemer med knivloven.

"Man må jo ikke bare gå rundt med knive på sig uden tilladelse eller et velbegrundet argument for, hvorfor man går med dem, så når vi kommer ud til vores kunder, slipper vi for at få problemer med det," fortæller Jesper Lajer.

Hvis kunderne fortsætter med at strømme ind på samme måde som hidtil, så får de brug for endnu flere skærslibere.

"Vi har tænkt på, at vi kunne lave kurser hos Mikkel, hvis der er nogen, der gerne vil være skærslibere og have det som et ekstra job, for hvis vores succes fortsætter, så løber vi på et tidspunkt tør for skærslibere, vi kan samarbejde med i Danmark," siger Lajer.

Landsdækkende firma

De to kammerater har en plan om, at Skærsliberen.dk skal dække hele Østjylland ved udgangen af 2019, og at det i løbet af kort tid skal være et landsdækkende firma, ligesom der også er planer om at komme udenfor Danmarks grænser.

Allerede nu er der mange, der gerne vil have slebet deres knive.

Allerede nu er der mange, der gerne vil have slebet deres knive. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Se mere på www.skærsliberen.dk

Publiceret 10 October 2019 10:00