Foto:

Foto: Adobe Stock

Rådmænd vil forbyde rygning under åben himmel flere steder

Kommuen har sendt et forslag om rygeforbud i høring

Byrådet vil undersøge muligheden for at forbyde rygning på visse udearealer i Aarhus, og derfor har man nu sendt et forslag i høring hos borgerne og andre interessenter.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunens fem rådmænd har fundet fælles fodslag og sammen forelået en række udearealer, hvor det ikke længere skal være tilladt at ryge.

Blandt forslagene er røgfrie arealer ved alle kommunens legepladser, genbrugsstationer, idrætsfaciliteter og udearealerne ved alle biblioteker, lokalcentre, sundhedshuse og administrationsbygninger.

Det er i forvejen ikke tilladt at ryge i nærheden af skoler eller daginstitutioner, og i 2013 indførte Aarhus Kommune rygeforbud for medarbejdere i arbejdstiden.

Men nu er man - efter borgerne er blevet hørt - klar til at udvide forbuddet.

"Vi lytter i forvejen til de mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som også vil have gemt tobakken væk, og med de nye forslag går vi et skridt videre. Vi må løbende følge op med nye initiativer. Det skal ikke ses som en hetz mod rygere, men i stedet et hensyn til at undgå passiv rygning og samtidig gøre det ualmindeligt at opleve rygning, for vi ser desværre, at antallet af nye unge rygere er stigende," siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg.

Høringen slutter 6. november.

dp

Publiceret 09 October 2019 19:41