Hiba Hanbali (tv), afdelingsleder for Svane Pleje i Aarhus, Lene Mortensen, ansvarlig for visitationen i Aarhus, samt Svane Plejes vicedirektør, Niels Brun Madsen, tror på, at der er plads til et nyt hjemmeplejefirma i Aarhus.

Hiba Hanbali (tv), afdelingsleder for Svane Pleje i Aarhus, Lene Mortensen, ansvarlig for visitationen i Aarhus, samt Svane Plejes vicedirektør, Niels Brun Madsen, tror på, at der er plads til et nyt hjemmeplejefirma i Aarhus. Pressefoto: Simon Jeppesen

Privat hjemmepleje-firma vender tilbage til Aarhus

Aarhusianere får nu mulighed for at vælge en ny udbyder af hjemmepleje, når Svane Pleje fra 1. november igen tilbyder deres service i Aarhus

Hjemmepleje Nu har aarhusianere, der ønsker hjemmepleje, igen mulighed for at vælge Svane Pleje, når det private hjemmepleje-firma fra 1. november vender tilbage til Aarhus. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Svane Pleje tilbød også hjemmepleje i Aarhus i perioden 2009 til 2015, hvor kommunen ifølge Niels Brun Madsen, vicedirektør hos Svane Pleje, sænkede prisen på plejeydelser "betydeligt". Samtidig gennemførte kommunen et udbud, hvor tre andre plejefirmaer bød ind med priser, der var lavere end Svane Plejes. To af disse virksomheder gik efterfølgende konkurs, og det sidste lukkede senere ned.

"Den pris, vi tilbød kommunen afspejlede, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten af hjemmeplejen til borgerne. Det gør vi heller ikke i dag, hvor vi glæder os rigtigt meget til at vende tilbage til Aarhus. De mange hundrede aarhusianere, vi dengang servicerede med hjemmepleje, var kede af, at vi forlod kommunen, så nu ser vi frem til at kunne tilbyde hjemmepleje til mange af dem igen," fortæller vicedirektøren i pressemeddelelsen

Til stede i flere kommuner

Fra 1. november får aarhusianerne derfor mulighed for at få hjemmepleje og praktisk hjælp leveret af den private virksomhed. Firmaets godt 300 sundhedsuddannede medarbejdere leverer i dag hjemmepleje i ni jyske og fynske kommuner. Vicedirektør Niels Brun Madsen føler sig overbevist om, at mange aarhusianere vil bruge deres frie valg til at vælge Svane Pleje som deres nye leverandør af hjemmepleje.

"Vi tilbyder den tryghed, som rigtigt mange borgere efterspørger. Vi ved, at det betyder så meget for borgerne at få regelmæssig og personlig pleje fra en medarbejder, de kender. Hos os har det derfor en rigtigt høj prioritet at knytte borgerne sammen med faste hjælpere, så de får en fast kontaktperson, de er trygge ved, og som kender deres personlige behov og ønsker," siger han i pressemeddelelsen.

Niels Brun Madsen baserer sin optimisme på de erfaringer, virksomheden har fra andre kommuner.

"Vores erfaring med at tilbyde hjemmepleje i så mange kommuner, betyder, at vi har masser af viden og stærke kompetencer i virksomheden - vores dygtige medarbejdere besidder med andre ord en høj faglighed. Jeg tror på, at det er årsagen til, at mange borgere i de kommuner, vi allerede er tilstede i, vælger os til, når de bliver mere plejekrævende grundet stigende helbredsmæssige udfordringer. I den situation betyder stærk faglighed og faste kontaktpersoner ekstra meget, og sådan er jeg også sikker på, at aarhusianerne ser på det," fortsætter han i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 09 October 2019 10:13