Foto: Aarhus Universitetshospital

Foto: Aarhus Universitetshospital

Budgetforlig i regionen:

Ikke alle ekstra millioner gik til AUH

Aarhus Universitetshospital fik ikke hele det ekstra råderum i Region Midtjylland, som regionsrådformand Anders Kühnau ønskede. Han kalder alligevel budgetforlige for "en god aftale for AUH"

"Hele det ekstra råderum, vi får, vil jeg foreslå, at vi giver ubeskåret til AUH for at nedbringe deres økonomiske udfordringer."

Sådan sagde regionsrådsformand Anders Kühnau til Lokalavisen Aarhus, da der i september blev indgået aftale mellem regeringen og regionerne om 1,5 milliarder mere til regionerne.

320 millioner kroner ekstra har Region Midtjylland at gøre godt med i 2020. Det kommende års budget blev der torsdag indgået forlig om, og regionsrådsformanden fik ikke helt sin vilje.

Af en pressemeddelelse fra regionen fremgår det, at AUH får et løft på 214,3 millioner kroner det kommende år. Samtidigt har partierne intention om, at de 60,7 millioner, der mangler for at komme i balance, vil blive tilført i 2021.

"Dermed er de nye varslede besparelser fra næste år og frem taget af bordet. Hospitalets gæld mere end halveres. Og det urimelige krav om at levere en forbedret effektivitet på otte procent er vekslet til seks procent. Det er en god aftale for AUH, der nu kan koncentrere sig om den store opgave det er at finde sig til rette i nye rammer og nye ar-bejdsgange," siger Anders Kühnau.

Penge til psykiatrien

Han understreger, at regionsrådet med aftalen samtidig kræver, at supersygehuset skal overholde de økonomiske aftaler og komme i stabil drift, hvilket indbefatter, at der i midten af 2020 mindst skal foretages 1.000 operationer om ugen.

"Der ligger en svær opgave for hele AUH i at nå i mål i forhold til disse meget tydelige forventninger. Men jeg har fuld tiltro til, at de mange dedikerede og dygtige ansatte på hospitalet kan løse opgaven," siger regionsrådsformanden.

Samtlige partier står bag aftalen, og i budgeforliget er der afsat ekstra millioner til regionshospitalerne, mens psykiatrien får 10,6 millioner kroner mere at gøre godt med.

Bag aftalen står samtlige partier. Aftalen sikrer et økonomisk løft til alle hospitaler og til psykiatrien.

"Politik er kunsten at balancere mellem mange hensyn. Jeg synes, vi med budgetforliget har fundet en god balance. Vi tilgodeser AUH som regionens faglige fyrtårn og anerkender samtidig, at regionshospitalerne og psykiatrien skal have rimelige arbejdsvilkår," forklarer Anders Kühnau.

dp

Publiceret 08 October 2019 20:19