Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

S og V vil lave AffaldVarme Aarhus til et aktieselskab

Politikere forsikrer, at kunderne ikke vil opleve ændringer i hverdagen

AffaldVarme Aarhus, der henter affald fra 165.000 husstande og leverer fjernvarme til 350.000 østjyder, skal ikke længere høre under Teknik og Miljø, men omdannes til et kommunalt ejet aktieselskab.

Det indstiller borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand Bünyamin Simsek (V) til byrådet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

"Det haster med at sætte gang i flere initiativer i forhold til den grønne omstilling, når vi skal nå vores ambitiøse mål om et CO2-neutralt Aarhus i 2030. Når vi placerer vores affaldshåndtering og fjernvarme i et kommunalt ejet selskab, giver vi selskabet de bedste muligheder for at sætte tempoet op i den grønne omstilling," forklarer borgmesteren.

Ifølge kommunen er AffaldVarme Aarhus en af de sidste fjernevarmeorganisationer, som fortsat er en direkte del af den kommunale forvaltning.

Som følge af det kan AffaldVarme ikke tilbyde fjernkøling, og det er sværere at bruge solenergi til fjernvarme, men det vil en ny selskabskonstruktion rode bod på, og samtidigt vil det blive lettere at samarbejde med andre selskaber.

Ingen ændringer

Byrådet har tidligere igangsat et arbejde med at forberede selskabsgørelse af AffaldVarme Aarhus, og det udmønter sig nu i forslaget.

"AffaldVarme Aarhus har allerede bidraget stærkt til den grønne omstilling i Aarhus ved at skifte fra kul til biomasse i størstedelen af den aarhusianske fjernvarme. Jeg er stolt af AffaldVarme Aarhus og de dygtige medarbejdere, som er innovative og går foran i den grønne udvikling. Hvis vi skal sikre, at AffaldVarme Aarhus har de bedste muligheder for at fortsætte den positive udvikling, skal aktiviteterne flyttes til et selskab," fastslår Bünyamin Simsek.

Kommunen slår fast, at kunderne ikke vil opleve ændringer i dagligdagen.

AffaldVarmeAarhus har 400 medarbejdere, og målet er at gøre det til et kommunalt ejet aktieselskab pr. 1. januar 2020.

Det forventes, at sagen vil blive behandlet på byrådsmødet 30. oktober 2019.

dp

Publiceret 08 October 2019 15:14