Sanne Klepner fik for ti år siden lov af sin mand til at inddrage størstedelen af husets garage til at starte 'Ønskefeen' op. I dag er stedet kendt af de fleste i Lyastrup og omegn.

Sanne Klepner fik for ti år siden lov af sin mand til at inddrage størstedelen af husets garage til at starte 'Ønskefeen' op. I dag er stedet kendt af de fleste i Lyastrup og omegn.

Sanne er ønskefe og reservemor:

"Jeg lever for at hjælpe"

I ti år har førtidspensionist Sanne Klepner gennem sin butik i Lystrup hjulpet alle og enhver med børnetøj, pengelån, en skulder at græde ud ved og en god snak

Af
Kim Skovrup Andersen

På en villavej i Lystrup er hjælpen nærmest for dem, der ønsker det.

Her ligger 'Ønskefeen', som er en butik med brugt mærketøj, bøger, børnefilm og legetøj til børn mellem 0 og 14 år.

Det, der begyndte som en form for secondhand-butik for den i dag 58-årige Sanne Klepner i garagen i villaen på Ørnelunden i Lystrup for ti år siden, har udviklet sig til en løsningscentral, hvor folk søger hjælp af al mulig slags.

Og Sanne Klepners hjem er åbent for rigtig mange mennesker, hvilket Lokalavisen hurtigt erfarer under interviewet, der ofte bliver afbrudt af dørklokken.

Det startede, da hun som førtidspensionist skulle finde noget nyt indhold i tilværelsen.

"Min mand havde det ikke for godt med det, fordi han skulle afgive bilens garage, men han gjorde det, fordi han syntes, det var en god idé, at jeg fik fokus på noget nyt. Siden har det godt nok grebet om sig," siger Sanne Klepner med et stort smil.

Hun nævner alle mulige former for hjælp, der er givet af et godt hjerte fyldt med næstekærlighed.

”Det kan være mad på bordet sidst på måneden, børnetøj til sæsonskifte, julekurve og ofte står der mennesker i nød udenfor vores dør en fredag aften, som bliver til overnatning til vi finder et andet sted, de kan være,” fortæller hun.

En powerwoman

Anne Eskildsen er en af de kvinder, som Sanne Klepner har hjulpet. Hun blev alene med to børn, da hun forlod børnenes far af flere forskellige årsager og stod tilbage uden noget som helst.

"Sanne er en helt fantastisk powerwoman og wonderwoman, der gør meget mere for andre, end hun gør for sig selv. Hun har nærmest hjulpet mig med rigtig mange ting og er min klippe. Ikke kun med børnetøj, som man får meget for pengene her, men også billetter til Djurs Sommerland og Legoland og legetøj, men også med penge, som jeg først skal betale tilbage, når der er kommet børnepenge. Jeg har kæmpe respekt for, at Sanne åbner sit hjem op, og jeg føler mig altid velkommen," fortæller Anne Eskildsen, som arbejder som SOSU-assistent.

Ønskefeen har i år 10 års fødselsdag, men det er ikke noget, der bliver markeret.

"Det er ikke så vigtigt med fødselsdage og markeringer. Det vigtigste er, at jeg kan hjælpe og blive ved med det. Det er blevet mit levebrød forstået på den måde, at jeg lever for det, men jeg tjener ikke en krone på det. På den måde er det underskudsforretning. Jeg får dog mange ting doneret. Men det er en fantastisk oplevelse at hjælpe andre mennesker. Især når det går godt. Og trist når det går dårligt med tvangsfjernelser og andet,” siger Sanne Klepner, der sidder med i retten og til møder hos kommuner, når hun bliver bedt om det af sine kunder fra ’Ønskefeen’.

”Det kan sgu nogen gange være hårdt, og jeg oplever ofte, at man går mere op i regler end barnets tarv. Min motivation for at hjælpe, er, at jeg synes, at det er jeg nødt til, når der ikke er andre. Og jeg oplever ofte, at reglerne er for firkantede, og at de kan sende folk gennem nogle huller i vores velfærdsstat,” siger Sanne Klepner, der er uddannet socialpædagog.

En anden, der løbende får hjælp hos ’Ønskefeen’ er 21-årige Sandra Sørensen, som er alene med sin datter Mynthe.

”Sanne har virkelig været super til at fortælle mig, at jeg er en god nok mor. Hun er virkelig hjælpsom og en reservemor for mig. Hun giver så meget, og det har enorm betydning. Sanne har virkelig støttet mig meget på alle mulige måder,” siger Sandra Sørensen.

Fik navn af 5-årig pige

Der er ikke kun mennesker, som er ramt af kontanthjælpsloftet, der kommer for at få hjælp.

Sanne Klepner fortæller, at det også er folk på dyrere adresser, der pludselig bliver sygemeldt med stress og depression, som er blevet fyret og ramt af tvangsauktion af deres hus. Velfungerende familier, der går i opløsning.

”Livet kan vende på et splitsekund. Det kan ske for os alle, og jeg hjælper dem, der beder om det. Jeg har gået mine ture rundt om Engsøen og snakket med mennesker, der ikke er på toppen og kommet med gode råd om, hvad det virkelig er, man vil bruge sit liv på. Jeg bliver simpelthen så glad, hvis jeg er med til at hjælpe folk på rette vej. Livet er sgu for kort til at gå rundt og have det træls hele tiden,” fastslår Sanne Klepner, der fik navnet til sin butik og hjælpecentral af en 5-årig pige.

”Hun fortalte mig. At jeg var sådan en ønskefe for hende, og dér var ikke i tvivl om, at det skulle være navnet på butikken,” siger Sanne Klepner, der ikke ved, hvor længe hun vil drive butikken fra sit hjem.

”Så længe, jeg kan holde til det, bliver jeg ved. Jeg er bare ikke altid så god til at mærke efter.”

Sanne Klepner med nogle af de mange, som får hjælp af hende. Fra venstre mod højre er det: Anne Eskildsen, Anne Kristensen og Sandra Sørensen med sin datter Mynthe.

Sanne Klepner med nogle af de mange, som får hjælp af hende. Fra venstre mod højre er det: Anne Eskildsen, Anne Kristensen og Sandra Sørensen med sin datter Mynthe.

Publiceret 06 October 2019 06:00