Der var fyldt på alle stole, da Bjerggårdens fremtid som medborgerhus blev diskuteret.

Der var fyldt på alle stole, da Bjerggårdens fremtid som medborgerhus blev diskuteret.

Masser af idéer til "nyt" lokalcenter på Christiansbjerg

Inspirationsmøde var stor succes. De første kim er lagt til et medborgerhus

Af
Trille Skøtt-Jensen

Medborgerhus Det myldrede frem med ideer, da lokalcenter Bjerggårdens fremtid var på dagsordenen onsdag i sidste uge i Christiansbjerg. Omdrejningspunktet var, hvordan Bjerggården i fremtiden kan bruges af alle borgere, på tværs af generationer.

"I Aarhus Kommune vil vi gerne lave vores lokalcentre til medborgerhuse, hvor alle kan mødes. Der er afsat midler til ombygning af huset, så det kan blive et samlingssted for alle. Bjerggården bliver en slags prototype på fremtidens lokalcentre," fortæller Anne Skyum, frivilligkonsulent i Aarhus Kommune.

Gentænkes og genopstå

106 personer mødte frem for at diskutere og brainstorme på, hvordan man dels kan gentænke de aktiviteter, der er på centret, og hvordan man fysisk kan gentænke centret, så det passer til flere formål.

"Vi skal gentænke på inde-og udeareler, og muligvis kommer der en tilbygning med et dagtilbud også," fortæller Anne Skyum.

Hun betegner onsdagens møde som en stor succes.

"Der var deltagere i alle aldre, og der var en utrolig bred repræsentation af interesser. Der var meget gejst for projektet. Især var børnefamilierne meget på banen. De snakkede om et værksted til både børn og voksne, indendørs legeplads for børn og havde mange andre gode ideer," siger Anne Skyum.

Skal drives af frivillige

Aarhus Kommune har afsat midler til den fysiske ombygning. Men tanken er, at medborgerhuset driver sig selv ved hjælp af frivillige.

"Hvis det her skal komme til at ske og have gang på jord, så skal der være folk med. For selvom vi indretter centret til formålet, så skal vi have folk, der vil drive det," siger Anne Skyum.

Men efter mødet var hun helt sikker på, at det nok skal lykkedes.

"Jeg har så mange ideer nu, som jeg skal have systematiseret. Og så arbejder jeg videre ud fra det," fortæller Anne Skyum.

To millioner

Det hele skal gerne ende ud i, at Anne Skyum kan aflevere en plan, en vision, for Bjerggården, som er lavet af de frivillige og borgere, der kommer til at benytte medborgerhuset.

"Planen er nødt til at være inden for den økonomiske ramme, der er. Der er afsat to millioner til gentænkningen af Bjerggården, " fortæller Anne Skyum.

Hun håber, at ombygningen kan gå i gang sidst på året.

Publiceret 03 October 2019 10:00