Maiken Sørensen fra Skanderborg er distriktschef i Lidl.

Maiken Sørensen fra Skanderborg er distriktschef i Lidl. Pressefoto

Lidl butikker i Aarhus bekæmper madspild: Det giver en god mavefornemmelse

Østjyske Lidl butikker går forrest i kamp mod madspild

Lidl butikkerne i Risskov, Skejby, City Vest og Viby samt Odder og Skanderborg deltager i initiativer, som skal mindske madspild i discountkæden.

"At smide mad ud, bare fordi emballagen er i stykker eller fordi, der er et enkelt stødt æble i en hel pakke med seks, er jo hverken godt for vores butik eller miljøet," siger distriktschef Maiken Sørensen i en pressemeddelelse fra Lidl.

Madspildsinitiativerne sker i samarbejde med henholdsvis Blå Kors og organisationen Too Good to Go. Medarbejderne i de fire Aarhusbutikker vurderer, hvilke varer kunne være noget for Blå Kors. Typisk er det varer, hvor indpakningen er gået i stykker, men hvor indholdet ikke fejler noget.

"Selvfølgelig er det lidt mere tidskrævende, at medarbejderne i butikken skal sortere i varerne og registrere, hvilke varer der bliver givet til Blå Kors. Men det er ingenting i forhold til den fornemmelse, hele teamet og jeg får i maven, når vi ved, at initiativet er med til at sikre, at der er mad på bordet på Blå Kors’ væresteder og institutioner," siger Maiken Sørensen og tilføjer:

"Der er jo kommet mere og mere fokus på madspild generelt, og det tror jeg har været med til, at flere kunder er blevet mindre kritiske omkring, hvor perfekt en vare eller dens emballage skal se ud. Det er jo også en fordel for os, at vi nu i langt højere grad kan undgå at smide de her type varer ud og samtidig tjene en lille smule på det."

Maiken Sørensen er fra Skanderborg og er også distriktschef for Lidl butikkerne i Odder og Skanderborg, der samarbejder med Too Good to Go om at reducere madspild. I alt 21 Lidl-butikker i Danmark samarbejder med Too Good To Go, mens 38 butikker samarbejder med Blå Kors.

Maiken Sørensen er 31 år og Cand.merc. i Styring og Ledelse. Hun har i snart tre år været distriktschef i Lidl. Inden da var hun i en bank, og hun har tidligere også været butiksassistent i et supermarked.

jr

Publiceret 03 October 2019 08:45