Visualisering: Aarhus Kommune

Byens historiske genvej lukkes for at blive forvandlet

Et nyt hegn med indbygget lys og genoptryk af et gammelt læserbrev skal gøre den historiske Posthussmøgen til en attraktiv og tryg genvej i midtbyen. Posthussmøgen lukker i dag og åbner først igen til marts

Den hurtigste vej mellem Fredens Torv og Strøget går via Posthussmøgen, men et nedslidt hegn fra 1970’erne og dårlig belysning gør den tidligere smuglerrute trist og utryg i nattetimerne. Det bliver der ændret på nu, oplyser Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Der er tale om flere markante ændringer, som fremover skal give den historiske genvej et nyt udseende. Således bliver et nyt hegn beklædt med trælister kombineret med et loft af afdæmpet LED-belysning, som skal gøre genvejen attraktiv og tryg.

”Posthussmøgen er en lille historisk perle, som giver vores by karakter og kant. Den fortjener at blive behandlet derefter, og aarhusianerne skal trygt kunne bruge den uanset tidspunktet på døgnet,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Netop Posthussmøgens særlige historie som yndet smuglerrute for bønderne frem til 1851 vil desuden blive fortalt på opsatte stålskilte. Her bliver der også plads til et læserbrev fra 1874 i Aarhus Stiftstidende, som vidner om, at passagen tidligere var præget af ”jord, snavs og uhumskhed”.

”Vi udnytter forskønnelsen til samtidig at gøre os alle lidt klogere på byens historie. Det er med til at skabe et karakterfuldt byrum og en ekstra grund til at opholde sig der. Læserbrevet er en tankevækkende og vigtig påmindelse om, hvordan livet i Aarhus var engang,” fortsætter rådmanden.

Arbejdet med at forskønne Posthussmøgen begynder i dag, og genvejen vil være lukket for gennemgang, indtil arbejdet er afsluttet til marts.

Vedhæftet er en visualisering af det nye hegn og en skitse af stålskiltene, som skal formidle stedets historie inklusive læserbrevet fra 1874.

jwh

Publiceret 03 October 2019 15:31