Sneglehusene i Nye bliver i størrelsen 45-150 kvadratmeter.

Sneglehusene i Nye bliver i størrelsen 45-150 kvadratmeter. Illustration: Big

Sneglehuse i stor størrelse:

Nyt byggeri klar til indflytning i 2021

Jørn Tækker står bag 93 nye huse, der er blevet døbt Sneglehusene i Nye

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

sneglehuse Normalt er det snegle, der opholder sig i sneglehuse, men i foråret 2021 kan mennesker også opholde sig i dem. I hvert fald, hvis man vælger at købe et af de nye sneglehuse, der skal opføres i Nye i det nordlige Aarhus. De er blevet døbt Sneglehusene, fordi de er bygget op som et sneglehus.

Det er Tækker Group, med Jørn Tækker i spidsen, der står bag de 93 nye sneglehuse. Boligerne, som er tegnet af BIG, bliver i forskellige størrelser fra 45 til 150 kvadratmeter og henvender sig dermed til en bred del af befolkningen.

"Tidligere har vi opført boliger på 130-135 kvadratmeter, og der har været en efterspørgsel på mindre huse. Med Sneglehusene bliver der forskellige typer boliger og købere, da der både er plads til den enlige, den studerende og familien," siger Jørn Tækker.

Der vil være forskellig højde på de nye huse og lejligheder.

Der vil være forskellig højde på de nye huse og lejligheder. Illustration: Big

Nogle af boligerne bliver i et-plan, nogle i to- og andre i tre-. Ens for dem alle er, at der bliver indgang til husene fra det inderste af sneglehus-cirklen. Boligprojektet består af seks bygningsklumper bestående af to typer stablede boksmoduler, et rektangulært og et vinklet, som skaber bygningens sprialformede struktur. Der bliver både opført huse og lejligheder, og tilsammen bliver de på 9.500 kvadratmeter.

"Husene varierer i højden, så man kan godt stå i det ene rum og have 2,5 meter til loftet og træde ind i det næste, og så er der 3,5 meter, og gulvene forskyder sig også. Det bliver rigtig spændende at se, når de står færdige," siger Jørn Tækker.

I jorden

Maskinerne er for nyligt gået i jorden, og der går derfor ikke lang tid, inden salget af husene begynder. Man venter blot på den endelige byggetilladelse, og den forventer Jørn Tækker er i hus indenfor få uger. Hvad, prisen bliver for de 93 boliger, er endnu ikke fastlagt.

"Det er klart, at de bliver meget billigere, end de huse, der er på havnen, fordi vi er længere uden for byen," siger Jørn Tækker, der håber, at husene bliver afsat i byggefasen, men at det naturligvis er svært at forestille sig, hvordan de ser ud, før selve byggeriet er i gang.

Han har en fornemmelse af, at boligerne bliver attraktive, fordi der i forbindelse med byggeriet af de øvrige huse i Nye har været efterspørgsel på boliger, der varierer i størrelsen.

En del af det grønne

Sneglehusene bliver en del af det nye boligområde i Nye, og derfor bliver fællesarealerne også noget, som alle beboerne i den nye bydel kan bruge.

"Der bliver etableret fælleshus og -arealer i forbindelse med byggeriet Svinget, og det kommer beboerne i Sneglehusene også til at kunne bruge," oplyser Jørn Tækker.

De nye husejere får også mulighed for at nyde vejret udenfor, da der vil være to eller tre terrasser/altaner til alle boligerne, og nogle af husene har endda tagterrasse.

Sneglehusene bliver bygget op som et sneglehus.

Sneglehusene bliver bygget op som et sneglehus. Illustration: Big

Den spiralformede bygningsstruktur, der er lavest i periferien og højest på midten medfører, at de laveste bygninger har udsigt til det omkringliggende landskab og ind imod den fælles "spiralhave," og bebyggelsen i midten har udsigt hen over de lavere bygninger og ud over Nye og Aarhusbugten samt ind til den centrale sø i centrum af sneglen.

Publiceret 02 October 2019 10:00