Chefredaktørens klumme: Et forandret AGF

Rekorder på det økonomiske plan og harmoni i truppen og på banen. Et forandret AGF, lyder det fra chefredaktør Claus Krogh

I den forgangne uge sendte AGF en pressemeddelelse ud, hvor klubben fortalte, at selskabet i regnskabsåret 2018/2019 fik et overskud på ti millioner kroner (rekord).

Omsætningen landede på 131 millioner kroner (rekord). Sponsorindtægterne steg til 55 millioner kroner (rekord). Til det skal lægges, at salget af Jens Stage til FCK, som kan indbringe op til 25 millioner kroner (rekord), først bogføres i indeværende regnskabsår.

På den økonomiske front går det altså ganske fint. Klubben er placeret som nummer tre i Superligaen - med fire point ned til den syvendeplads, som lige præcis ikke giver adgang til det forjættede medaljeslutspil, som er klubbens sportslige målsætning. Søndagens kamp mod FC Nordsjælland blev vundet med komfortable 3-1 - den sjette sejr i træk i Superligaen (rekord).

Dertil er man videre i pokalturneringen og skal møde OB på hjemmebane 29. oktober. Og så har klubben i Mustapha Bundu en af ligaens største profiler, og mon ikke han vil indbringe klubben en rekordtransfer?

Det går med andre ord sjældent godt for klubben ude fra Fredensvang. Og der er umiddelbart ingen mislyde - hvilket også næsten er nyt. Hvem skal man så tilskrive denne succes?

Klubben tegnes i dagligdagen af direktør Jacob Nielsen og træner David Nielsen. To markante personligheder, der har fået sat deres præg på klubben. Jacob Nielsens indsats skal absolut ikke underdrives. Han har fået professionaliseret klubben og flyttet den ind i den moderne fodboldtidsalder, hvor fodbold er en del af underholdningsindustrien med deraf følgende forståelse for forpligtigelserne overfor fans og sponsorer.

Men den vigtigste mand i forandringen af AGF må være David Nielsen. Han er lykkedes med at skabe et fodboldhold, der slås for de samme ting. Som kæmper for holdet og ved, hvad der forventes af dem på banen. Når spillerne interviewes efter kampen, taler de alle om holdet og næste kamp.

David Nielsen selv kan knapt glæde sig over, at man har vundet seks kampe i streg og taler i stedet om de forbedringer, der skal arbejdes med på træningsbanen om mandagen og om, at holdet skal hænge sammen og arbejde for hinanden.

Søndag blev den attitude stærkt illustreret, da angriber Patrick Mortensen efter sin scoring gik ud og fejrede det med angrebskollega Helenius, der ikke var på banen. Den situation tegner et godt billede af et forandret AGF. Nu mangler vi bare et rigtigt fodboldstadion.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 30 September 2019 09:30