Birgit Kastrup (til venstre) og Tina Nielsen glæder sig til at byde kunderne velkomne i den nye take away i Hasselager.

Birgit Kastrup (til venstre) og Tina Nielsen glæder sig til at byde kunderne velkomne i den nye take away i Hasselager. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Mums Mad åbner take away med brunch i Hasselager

Ægtepar står bag ny take away, der bliver en del af cateringfirmaet Mums Mad

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

mad I 12 år har de lavet mad til arrangementer, firmaer og lignende, og i de seneste seks år har der været en drøm om at åbne en take away på Alstrup Allé 4 i Hasselager sammen med deres cateringfirma Mums Mad.

Ægteparret Mikael og Birgit Kastrup, der står bag Mums Mad, besluttede, at nu skulle det være - nu ville de i gang med en take away-biks, som de har drømt om i så mange år. De har haft lokalerne til det, men ikke brugt dem før nu. Til at få styr på alt det administrative og få gang i Mums Mad Hasselager take away har ægteparret ansat Tina Nielsen. Hun har ikke tidligere haft med mad at gøre, men hun har været selvstændig og prøvet alle mulige forskellige administrative opgaver, så hun ved, hvad det kræver for at få gang i det.

Den seneste månedstid er det gået stærkt med at gøre lokalerne klar på Alstrup Allé 4, så sydbyens borgere kan få take away, som ikke er burger og pizza, når butikken åbner 29. september.

"Der findes ikke noget i den del af byen, hvor man kan få en sandwich, salater eller smørrebrød til frokost og lune eller kolde retter, man selv kan varme til aftensmad. Vi laver god, hjemmelavet mad, som er et bedre og sundere alternativ til andet take away, og vores priser er de samme, som man giver for en pizza, for vi kører de kolde aftensmadsretter til at lune selv til 55 kroner," fortæller Tina Nielsen.

Brunch ud af huset

Som noget nyt og anderledes kan man foruden aftensmad og frokost også købe brunch som take away i weekenderne. Fra ægteparrets catering-del har brunch gennem årene været yderst populært, så helt ned til to personer kan komme og købe take away-brunch.

"Det er til, hvis man vil forkæle sig selv, og der er også mulighed for at købe brunch med bobler, hvis det skal være lidt mere eksklusivt. Vi har altid fået god respons på vores brunch og har leveret til både unge og ældre gennem vores catering. Efterspørgslen på brunch ned til to personer har været stor, og med muligheden behøver man ikke altid tage ind til byen, hvis man vil have brunch i en weekend," siger Birgit Kastrup.

Alle skal have råd

Filosofien bag Mums Mad i Hasselager er god og ærlig mad, de rer lavet fra bunden. Mums mad har i øvrigt ikke noget med Mr. Mums at gøre. Faktisk var Mums Mad ifølge Birgit Kastrup den første i Aarhus, der hed noget med Mums.

"Det er traditionelle danske retter, men også for eksempel asiatiske retter, der bliver lavet. Der skal være noget til enhver smag. Vi laver mad med hjertet, og alle skal have råd til at købe mad hos os - tanken er, at man ikke skal ruineres, når man køber mad hos os," lyder det fra Birgit Kastrup og Tina Nielsen.

Ingen kæde

Ægteparret og Tina Nielsen har ingen ambitioner om, at Mums Mad bliver til en kæde, men til gengæld håber de, at sydbyens borgere tager godt imod dem.

"Vi håber selvfølgelig på en masse kunder. Vi vil gerne gøre noget godt for lokalområdet, men vi har ikke ambitioner om at blive en stor kæde. Vi vil hellere blive endnu bedre i det, vi er i, end have ti steder," siger Tina Nielsen og Birgit Kastrup.

Mums Mad take away åbner 29. september, hvor alle er velkomne til at komme forbi og få en smagsprøve på mums-maden.

Mums Mad

  • Ligger på Alstrup Allé 4 i Hasselager
  • På åbningsdagen 29. september klokken 10-14 vil der være smagsprøver, kage og konkurrencer
  • Det er planen, at kunderne kan købe forskellige syltede madvarer for eksempel agurker
  • Der er åbent alle ugens dage
  • Se mere på mums-mad.dk

Publiceret 27 September 2019 06:00