Der er her ved Damgården i Mårslet, at Bdr. Thybos Ejendomsudvikling i nærmeste fremtid skal bygge villaer rundt om gårdens gamle hovedhus, som så småt er ved at blive istandsat.

Der er her ved Damgården i Mårslet, at Bdr. Thybos Ejendomsudvikling i nærmeste fremtid skal bygge villaer rundt om gårdens gamle hovedhus, som så småt er ved at blive istandsat.

Damgården i Mårslet under forvandling: Flere luksusvillaer på vej

Nyt villakvarter omkring Damgården i Mårslet er ved at tage form, men den endelige udstykningsplan lader vente på sig. Priser forventes at blive op til 4,8 millioner kroner per villa

Af
Kim Skovrup Andersen

Nybyggeri Der hersker en del aktivitet ved Damgården i Mårslet i denne tid med gravkøer. Årsagen er, at Bdr. Thybos Ejendomsudvikling er i gang med et større boligprojekt.

Det drejer sig om det gamle hovedhus på Damgården, hvor flere staldbygninger for nylig er blevet revet ned. Hovedhuset er ved at blive total istandsat, og planen er, at det gamle hovedhus vil blive omgivet af op til fem luksusvillaer, hvis kommunen tillader det.

Det oplyser Signe Ulleup, der er står for projektledelse og kommunikation hos Bdr. Thybos Ejendomsudvikling.

"Vi ligger i forhandlinger med Aarhus Kommune om en udstykningsplan, men vi ved ikke noget endeligt. Jeg ville ønske, jeg kunne sige 14 dage, men jeg tænker, at der går et par måneder, før vi ved, hvad kommunen giver lov til derovre," siger hun og henviser til, at lokalplanen giver lov til to luksusvillaer, men at håbet er, at der kan bygges op til fem af slagsen, der kommer til at omkranse det gamle hovedhus.

"Vi har fået tegnet to af villaerne, der ligger lige over mod Damgårdstoften, og de bliver sat til salg inden længe, for dem har vi lov til at bygge. De bliver i stil med de to huse, vi har bygget på Hørretløkken, og prismæssigt kommer de til at ligge på 4,8 millioner kroner per hus," siger Signe Ullerup.

Hvis tilladelserne kommer i hus i år, og byggeriet sættes i gang, vil der kunne stå villaer klar til indflytning i foråret 2020, vurderer Signe Ullerup.

"Marts 2020 er ikke et helt galt bud, hvis vores ansøgninger går igennem hos kommunen. Det afhænger det selvfølgelig af," siger hun.

Historisk hjerte

Selve hovedhuset har Bdr. Thybos Ejendomsudvikling valgt at bevare og istandsætte. Dels fordi det rummer mange fine detaljer, og dels fordi bygningen danner en form for historisk hjerte i området, forklarer Signe Ullerup og oplyser, at gården har lagt jord til flere af nyere boligbyggerier i Mårslet som Damgårdstoften.

"Vi har netop sat nye vinduer i det gamle hovedhus. Det er lidt sådan et projekt, vi går til og fra. Vi ville gerne bevare det gamle hus, fordi der er noget historie i det," siger hun.

Endnu er det ikke besluttet, om hovedhuset skal udlejes eller sælges, når det står færdigt.

Publiceret 27 September 2019 07:00