Headspace åbner et center i Aarhus i 2020. Pressefoto

Headspace åbner et center i Aarhus i 2020. Pressefoto

Aarhus får Headspace-center i 2020

Bevilling fra byrådet gør, at Headspace, der hjælper børn og unge, som kæmper med psyken, kan åbne nyt center

Det findes i et væld af danske kommuner - heriblandt Aalborg, Odense og København - men ikke i Aarhus.

Men det bliver der lavet om på nu. Headspace kommer til landets næststørste by og er klar til at åbne et center i 2020.

Det står klart, efter byrådet indgik budgetforlig, hvor der blev afsat 800.000 kroner til Headspace i 2020 og 2021, skriver Det Sociale Netværk, som står bag Headspace, i en pressemeddelelse.

Headspace er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge fra 12 til 25 år, som har det svært og har brug for nogen at tale med.

"Det er glædeligt, at et bredt flertal i byrådet har gjort det muligt at åbne Headspace i Aarhus. Der har været et stærkt ønske gennem mange år at få Headspace til byen på grund af det store antal unge. Vi er glade for opbakningen fra politikerne, og vi er sikre på, at Headspace vil være til stor gavn for byens unge, der savner nogen at tale med," siger Benedikte Kiær, formand for Det Sociale Netværk.

Aarhus' uddannelsesinstitutioner rummer tilsammen 50.000 studerende. Dermed er det den by i Danmark med flest studerende i forhold til det samlede indbyggertal.

Det Sociale Netværk sender i pressemeddelelsen en særlig tak til Mette Skautrup, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti, som ifølge Det Sociale Netværk har har arbejdet utrætteligt på at bringe Headspace til Aarhus.

Også rådmanden for Børn og Unge glæder sig over, at tilbuddet kommer til byen.

"Hvis vi skal sikre mulighed for, at alle børn og unge kan leve gode liv – og det skal vi – kræver det en ekstra hånd til de, som har udfordringer. Her kan Headspace skabe et frirum for nogle, som savner en voksen, som kan guide dem på vej, eventuelt også til yderligere hjælp og vejledning," siger Thomas Medom (SF).

dp

Publiceret 23 September 2019 07:54